Свързани новини

28.03.2024 20:03

Финансиране от Киев на терористите от Крокус сити според руското следствие

Видян 334 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руското следствие съобщи за 12-и арестуван от организираната престъпна група, която причини чрез терористичен акт в мол смъртта на над 140 души край Москва миналия петък. И в момента 18 души са в изключително тежко положение от общо 70, настанени в болници пострадали от взрива в търговския и културен център. Повече от сто души са в неизвестност - няма ги нито сред обявените за загинали, нито сред онези, за които се знае, че са живи.


На базата на показания на арестуваните Фердуни и Мухамад - двама от четиримата директни извършители на атаката в Крокус Сити, 12-ият члан на бандата е бил задържан като човека с парите на ОПГ. Ако се вярва на информацията на руския тв Първи канал, цитиращ следствието, има доказателства за финансиране от Украйна на дузината нападатели.


Ден след атентата лично президентът Путин заяви в специално изявление при ареста на четиримата директни изпълнители на атентата, че те са задържани на път за границата с враждебната на Русия държава. Според думите му тогава Украйна им е осигурила "прозорец" за изтегляне и затова те са се озовали на 100 км от нея, но са спрени от руснаците.


Припомняме, че още минути след атентата първо САЩ, а после и Киев отрекоха да имат връзка с атентата край Москва, което продължиха да правят и в следващите дни. От Москва пък напомниха атаката по Кримския мост и други случаи, за да подсилят пропагандата си, която се опитва да накисне Украйна. 


Голямо количество нет-послания до млади хора в РФ, които се опитват да им предлагат пари да се включват в терористични групи бяха приписани от Първи канал на Украйна.


Бяха цитирани и обещанията на Виктория Нуланд преди оставката й като заместник-държавен секретар на САЩ и на други официални представители на Вашингтон, че "Киев е приготвил изненади на Путин".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци