Свързани новини

19.09.2012 16:12

Фандъкова: Транспортната инфраструктура е основен приоритет за 2013 г.

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основен приоритет на Столична община през 2013 г. ще бъде транспортната инфраструктура, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на Дискусионен форум на тема „Строителството през 2013 година – перспективи и предизвикателства”. Метрото е интегриран проект, който изпълнява задачи по инфраструктурата на града. Политиката на Европейската комисия е именно да се реализират такива проекти, каза столичният кмет. През 2013 г. предстои разширението на първия метродиаметър от Цариградско шосе до Летището и от „Младост” до Бизнес центъра. Процедурите са отворени и могат да кандидатстват всички фирми, каза Фандъкова. 

Фандъкова обясни, че Столичният общински съвет ще гледа на заседанието си утре интегрирания план за градско развитие. Към североизточните части на града, които са с малко по-забавено развитие в момента, ще бъдат насочени средства. Имаме необходимост от финансиране и за третата линия на метрото през следващата година. Подготвяме проектът за бюджет, каза Фандъкова. 

Приключи първото кръстовище на две нива - естакадата на „Младост”. Бул. „Ив. Евст. Гешов” и ул. „Георги Софийски” и Телевизионната кула са другите два обекта, които се надяваме до края на годината да бъдат завършени. Предстои изграждането на две кръстовища на Семинарията и на бул. „Ив. Евст. Гешов”, каза Фандъкова. 

Спряхме процедурата за избор на нови тролейбуси, защото остана само една фирма. С няколко месеца ще забавим доставката и ще обявим нова процедура за избор. 

Предстои изграждането на новата на трамвайна линия и реконструкцията на трамвайната линия по бул. „България”. Продължаваме реконструкцията на улици, булеварди и мостове, каза кметът. 

Предстои поетапна реконструкция на бул. „Владимир Вазов” и Ботевградско шосе и поетапна реконструкция на бул. „Цариградско шосе”, която ще започне от входа от магистрала „Тракия”. Предстои и основен ремонт на бул. „Прага” от бул. „Скобелев” до бул. „Пенчо Славейков”, каза Фандъкова. 

Престои подобряване на уличното осветление на стойност 3,3 млн. евро по фонд „Козлодуй”. Ще се създаде система за контрол и мониторинг на цялата мрежа в кварталите „Банкя”, Овча купел и др., каза още кметът. Фандъкова посочи, че в сферите на екологията и изграждането на канализация и водопровод също ще бъдат насочени усилия. 

Предвижда се завършването на 6 детски градини и започването на 6 други детски градини в районите Нови Искър, Панчарево, Слатина, Оборище и др., каза още Йорданка Фандъкова. 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец