Свързани новини

10.02.2010 17:29

Фандъкова: Съветниците от БСП също гласуваха за замените

Видян 1774 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данните показват, че повечето от съветниците на БСП са подкрепили замените, предложени от кмета Бойко Борисов, каза на нарочен брифинг днес кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя направи изявление във връзка с изказване на депутата от БСП и бивш общински съветник Антон Кутев, който твърди, че по време на кметския мандат Бойко Борисов лично е внесъл 40 предложения за заменки.


Депутатът от левицата Антон Кутев поиска днес ревизия на заменките в Столичната община. „БСП иска кметът на София Йорданка Фандъкова да заведе искове за отмяна на всички заменки, направени от името на Бойко Борисов, Росен Желязков, Данаил Кирилов и други хора, пряко свързани с ГЕРБ“, каза Кутев.


Фандъкова изрази своята изненада от изказванията на Кутев и ги определи като начин да се отмести фокусът на проблема.


Огромна е разликата, по която се прави замяна на ниво държава и на ниво община - държавата прави замяна с подпис на министър, а в София замените стават с решение на Столичния общински съвет, заяви градоначалникът.   


Фандъкова каза още, че Кутев е гласувал в подкрепа на три от докладите, за които говори. При справка, може да се види, че повечето от общинските съветници от БСП са гласували „за” тези замени.


"Областният управител Тодор Модев е имал право да оспори тези замени или да ги спре, но той не го е направил", каза още Фандъкова. Тя подчерта, че замените, за които говори Антон Кутев, са гласувани и приети от състав на общинския съвет, в който Бойко Борисов не е имал нито един съветник, което показва, че това е правено в името на интереса на общината.


Йорданка Фандъкова обясни, че изказванията на червения депутат са опит да се премести проблемът от болната на здравата глава.


От своя страна премиерът Борисов заяви, че „първото, което общинските съветници от ГЕРБ са направили, е да наложат мораториум върху замените в Столична община“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион