Свързани новини

27.03.2013 16:45

Фандъкова нареди на районните кметове да следят язовирите

Видян 1106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районните кметове да следят реките и водоемите на територията си. Това нареди столичният кмет Йорданка Фандъкова, заради предстоящото снеготопене, което ще вдиген нивото на реките.


От 2009 г. до сега Столичната община е почистила планово над 140 километра реки. Извършени са и основни ремонти на  три от язовирите, отговорност на Столична община  - Язовир „Мрамор, Мърчаево и Суходол-2. През месец януари 2013г. бяха основно почистени водостоците на Софийски околовръстен път.


През 2013 г. в Програмата за планово почистване се предвижда да се осигури проводимостта на 61 километра речни корита. Вече е създадена организация с фирмите за почистване на река Перловска в участъка от Южен парк до бул. Мадрид и река Владайска в участъка от бул. Иван Гешов до пл. Сточна гара. С цел своевременно почистване на зелените площи, граничещи с река Перловска и река Владайска, е създадена  необходимата организация за използване на доброволните отряди съм Столична община и днес те работят по почистването на канала при Моста на влюбените при НДК.


През тази година е предвидено да бъде изграждана  дясната дига на корекцията на река Лесновска, в рамките на регулацията на кв. Челопечене в  район Кремковци и да бъде извършен ремонт на лявата дига на река Лесновска, в участък при с. Долни Богров, район Кремиковци. Предвидено е изграждането на технологичен път, който ще се ползва и след периода на извършване на ремонтните работи, за експлоатация на съоръжението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си