Свързани новини

21.07.2014 17:31

Фандъкова: Културата създава работни места

Видян 1427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Инвестициите в културата са инвестиции в развитието на икономиката и в създаването на работни места. Мисля, че практиките, които имаме в Столичната община през последните години и изследванията, които правим показват това - че един град може да се развива чрез и през култура'', заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на програмата на новосформирания Фонд за иновации в културата в галерия Васка Емануилова.


Фондът представлява иновативен модел на публично – частно партньорство, който се създава за първи път в България и е в подкрепа на съвременното изкуството и култура. Финансовият ресурс на фонда се събира от частни дарители , а събраните средства ще бъдат удвоявани от бюджета на Столичната община.


Градоначалникът на София благодари на всички, които стоят зад кандидатурата на София и на Югозападния регион за европейска столица на културата 2019г., в чиято подкрепа е и новооткритият фонд и допълни, че когато се работи на проектен принцип средства в сферата на културата могат да бъдат разпределяни прозрачно и да бъдат създавани работни места за млади хора.


„Показахме, че може да има гражданска кауза, която да обедини институции, граждани, творци и представители на бизнеса. Това партньорство за мащабите на нашата страна е изключително иновативно", допълни още Фандъкова.


Пилотна програма, с която фондът стартира своята дейност, е проектът Сподели София, който ще насърчава създаването на нови художествени формати, без ограничение в жанровете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.