Свързани новини

11.11.2013 15:00

Фандъкова иска повече полиция в центъра на София

Видян 1214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицейското присъствие в центъра на столицата трябва да се увеличи, заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по повод зачестилите случаи на насилие и ситуацията с бежанците, съобщи нюз.бг.


Още преди месеци поисках постоянни патрули в центъра на София, СДВР ги осигури има и постове на Общинска полиция и видеонаблюдение, припомни Фандъкова, цитирана от БТА. Тя призова всички институции и цялото общество да се обявят против насилието и


ксенофобските настроения. Играта със страха на хората поражда ново насилие, посочи кметът. Тя иска да чуе ясни заявки от всички политици за мнението им по темата с бежанците и осъждане на агресията.


Според Фандъкова не може да се постави охрана на всеки ъгъл в града, но въпреки това трябва да се увеличи полицейското присъствие, защото то успокоява хората и е превенция срещу престъпленията.


В отговор на въпрос Фандъкова каза, че подкрепя призивите на министъра на вътрешните работи да се обработват по-бързо документите на бежанците, които да се вземат по-бързо решения, за да не се настаняват хора на външни адреси, които с месеци са без статут. Контролът върху настаняването на външни адреси трябва да е по-голям, отбеляза кметът на София. Тя откри Център за настаняване от семеен тип за осем деца, т.нар. защитена къща.


Столичната община продължава политиката на деинституционализация като вече са закрити Домът за деца "Христо Ботев", Дом "Надежда" в ж.к. "Младост". До края на годината ще бъде закрит домът за деца в Бъкстон, до април следващата година - Домът за младежи с увреждания "Дъга", а до края на 2014 г. - Домът за деца "Асен Златаров", съобщиха от общината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни