Свързани новини

20.09.2017 17:16

F-16 или властта пада?

Видян 6895 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако България не купи самолети F-16, а избере, като член на ЕС, европейски изтребители, САЩ няма да търпят повече тази власт. Такъв ултиматум е постъпил откъм Големия брат, ако се вярва на информирани източници от върховете на управлението.


Именно това е и основната причина за всички скандали около щекотливата тема. Ако ще се купуват самолети, те могат да бъдат щатски и това е. Нямат никакво значение професионалните мнения, дори да бъдат на президента, кой изтребител е по-подходящ, кой е по-изгоден за България не само като цена, а и като възможности за стимулиране на други производства. В Унгария например покрай летящите машини беше развита цяла нова индустрия за домакински електроуреди от Швеция. Тя обаче е държава със самостоятелна външна политика, която защитава докрай своите интереси, независимо дали срещу Брюксел, Вашингтон или друг Голям брат.


При такава изнервена обстановка, истината е първа жертва на интригите. Като например фактът, че кабинетът Борисов 2 определи милиардите за ново въоръжаване на армията и в тази връзка назначи комисията от 19 души, заключила кой е победител в наддаването за самолетите. Или, че сделка с Грипен, за каквото толкова се говори в последните дни като за факт, просто няма.


Дилемата: US самолетите или властта обяснява и други важни изявления. Например на американския посланик, започнали със специална среща на Атлантическия клуб преди няколко месеца, на която премиерът демонстрира най-лошото си настроение за цялото му управление от 2009 г. насам. И продължили с нарочно интервю на пратеника на най-силната държава г-н Рубин, в което той уточни информиран ли е Тръмп за издигането на български казус по Закона Магнитски.


Натиск, който се добавя към европейския за върховенство на закона и борба с корупцията – две области, в които ние, най-меко казано, изоставаме сериозно. И намира логично продължение в немско-австрийско-холандската позиция (може да се нарече и шамар), че не сме достойни за Шенген.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева