Свързани новини

09.10.2014 11:30

ЕС обсъди проблема за безработицата

Видян 1039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейските лидери обсъдиха проблема с безработицата в Европа, но не успяха да достигнат споразумение за нова стратегия или отпускане на ново финансиране, предаде BBC.


Вместо това, те обещаха да се фокусират върху отпускането на 6.4-те милиарда евро, вече одобрени за младежката безработица в Европа. Досега са отпуснати само 12% от тези средства. Лидерите останаха разединени по въпроса дали трябва да бъде разхлабен подходът на ЕС по отношение на рестриктивните мерки.


Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел бяха сред европейските лидери, събрали се, за да обсъдят начините за създаване на нови работни места на тричасова среща в Милано.


Това е третата среща на върха по тази тема за последните 18 месеца.


В няколко европейски държави над 40% от младежите са безработни, а общото ново на безработицата в ЕС е 11.5%.


В схемата за стимулиране на заетостта сред младежите, одобрена миналата година, европейските лидери си поставиха за цел да бъде намерена работа или стаж за всеки млад човек до четири месеца след регистрирането му като безработен.


Остават обаче съществени различия относно цялостната икономическа стратегия, като Германия устоява на натиска за облекчаването на подхода към бюджетните разходи. ЕС налага таван от 3% на бюджетните дефицити. Франция и Италия призовават за облекчаване на тези ограничения, за да се позволи на правителствата да стимулират икономическия ръст, което според тях на свой ред ще доведе до създаването на нови работни места.


Премиерът на Италия Матео Ренци, който бе домакин на срещата, заяви, че трипроцентовият таван вече не е актуален. От своя страна френският президент Франсоа Оланд каза, че разхлабването на мерките за икономии е единственият начин за стимулиране на икономически ръст и създаване на работни места.


Германия обаче настоятелно твърди, че първоначалната строга позиция на ЕС за бюджетните дефицити трябва да остане непроменена. Канцлерът Ангела Меркел заяви, че е „уверена, че всеки ще изпълни своите отговорности”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв