Свързани новини

30.04.2009 12:43

ЕС няма да спира полетите до Мексико; България е защитена от грипа

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В министерството на здравеопазването има 160 хил. дози противогрипен медикамент "Ремантадин" и 82 хил. дози "Тамифлу". За сега те действат ефективно при т.нар. "свински грип". Това заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Емил Райнов по време на пресконференция в МС заедно със земеделския министър Валери Цветанов, предаде БГНЕС.


Консумацията на свинско месо не е опасна, каза Валери Цветанов. Няма случаи на заболявания при живи свине, Няма проблеми в страната, категоричен бе земеделският министър. Според него са предприети мерки за засилен контрол при вноса на месо от държави, които не са членки на ЕС.
"Свински грип няма", каза Цветанов. Този специфичен грипен вирус трябва да се нарече "Североамерикански грип", категоричен беше той.
В противоепидемичния план на МЗ са включени мерки на засилен граничен контрол, всекидневен отчет на случаите на грип, проверка на болниците за готовност да приемат увеличен брой пациенти, преглед на запасите на налични предпазни средства. В страните около нас и в България няма случаи на "свинският грип", заяви Емил Райнов.
Към този момент не може да се коментира как се е появил новият грипен щам - дали е изкуствено създаден или е мутирал, каза Цветанов.
По време на пресконференцията стана ясно, че на вчера идеята ЕС да спре всички полети до Мексико, от където тръгна новият грип, не е била приета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец