Български пощи

Свързани новини

16.05.2023 15:21

ЕС дава €26,5 млн. заем на Български пощи, за да не фалира

Видян 723 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕК одобри спешна подкрепа за Български пощи ЕАД под формата на заем, в размер на 26,5 млн. евро (50 млн. лева), предаде пресслужбата на комисията. Мярката има за цел да осигури на дружеството ресурси за посрещане на спешните и непосредствени нужди от ликвидност до края на октомври. Тя ще помогне да се гарантира продължаването на универсалните пощенски услуги и изплащането на пенсии в интерес на българската икономика и население.

В съобщението се уточнява, че това е държавно дружество, което предоставя универсални пощенски услуги на цялата територия на България с мрежа от 2 973 пощенски станции с 8 500 служители. Понастоящем то е изправено пред спешна нужда от ликвидност поради инфлацията и увеличените оперативни разходи, допълват от ЕК.

България се ангажира да гарантира, че след 6 месеца заемът ще бъде изплатен, или Български пощи ще представи план за преструктуриране на дружеството за осигуряване на дългосрочна жизнеспособност. Такова евентуално преструктуриране ще подлежи на оценка и одобрение от страна на ЕК.

Брюксел оцени мярката според правилата на ЕС за държавната помощ, които дават възможност на държавите членки да помагат на предприятия в затруднено положение, при условие че мерките за публична подкрепа са ограничени по време и обхват и допринасят за постигането на цел от общ интерес.



 Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв