Свързани новини

14.03.2017 14:33

Елена Йончева: Нито съм отвличана, нито ми е плащан откуп

Видян 2830 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топжурналистката Елена Йончева разгроми с факти и аргументи несъстоятелните обвинения, отправени към нея от бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който в хода на предизборната кампания преди дни я набеди, че е получавала пари от държавния бюджет за свои тв репортажи. Това тя направи в пространно интервю пред ПИК, цитирано от всички медии у нас.


Елена Йончева от години отсрамва журналистическото съсловие у нас, пътувайки до всички горещи точки по света и без страх отразявайки майсторски международните военни конфликти в съвремието ни.


"През 2009 г. имаше два случая на освободени български граждани, взети за заложници от сомалийски ислямисти и пирати. В едния случай споменатата Данка Панчова с още петима души от френската неправителствена организация Действия срещу глада е отвлечена на 4 ноември 2008 г. и освободена след 9 месеца. През август 2009 г. френското правителство беше решило случая. Вторият епизод е свързан с отвличането на кораба Маласпина Касъл с 16 български моряци на борда. Корабът беше похитен на 6 април 2009 г. от водите на Аденския залив и освободен на 9 май 2009 г. Нашият телевизионен екип, който беше в Сомалия през април - май 2009 г., не е бил отвличан, поради което никой не е трябвало да плаща откуп. Информацията, дадена от г-н Ивайло Московски, /б.р.бивш транспортен министър в двете правителства на ГЕРБ/, през 2013 година, че България е платила милиони (не става ясно на мен или на Франция) по повод нашия "престой" в Сомалия е нелепа и тогава казах, че ако не се извини публично, ще го съдя", коментира сега Йончева пред агенцията и свързаният с нея вестник Ретро. Ивайло Московски публично й се извини преди 3 години. Като човек, свикнал да борави с факти и документи, сега топжурналистът направи и принципно предложение на експремиера:


„Понеже съм сигурна, че всичко, което каза Борисов, е лъжа, му предлагам следното морално споразумение: Когато стане ясно каква е истината, когато съдът се произнесе, аз съм готова да се откажа от всяка политическа битка, от парламента, в случай, че бъда избрана за депутат – ако Борисов не лъже. Но в случай, че Борисов е мъж, истински мъж, ако има чест и достойнство на държавник, да поеме своята отговорност и да напусне политическия живот на България, когато докажа, че той е просто един лъжец”.


Йончева коментира още и страха от ГЕРБ, както и самоцензурата, която си налагат в медиите.


По-късно Елена Йончева на среща с избрители в Хасково, откъдето е издигната за депутат, обеща да лобира за нов спортен закон, както и за данъчни обекчения за фирмите, които спонсорират спорта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв