Свързани новини

30.03.2021 13:34

Едва 14% от заведенията са съгласни да работят само градините им

Видян 890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едва 14 процента от собствениците на заведения са съгласни да работят само градините им.


Друга част от обектите приемат подобна възможност, но при компенсации за бизнеса по време на периода на ограничения, по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.


Значителна част обаче са против такова частично отваряне, показва анкета на Сдружението на заведенията, съобщи за БНР, Марин Сотиров от браншовата организация:


„Не може едно заведение да се издържа само с градина. Бизнесът не е конструиран да работи само на външни места. С нас това нещо не е обсъждано и ние не сме съгласни. Идеята беше това отваряне на външните части на заведенията да е пожелателно - тези хора, които искат да работят с градините си, да го направят пожелателно и да си получават в същото време обаче компенсации“.


От бранша се опасяват, че отварянето единствено на външните площи може да ги остави без държавни помощи, а функционирането единствено на тези ограничени пространства няма да е достатъчно да поддържат бизнеса си.


Отварянето на външните части на заведенията беше сред трите предложения, направените вчера от Сдружението на заведенията за разхлабване на мерките. В позицията си те настояха и за отваряне на нощните заведения от 15 април.


Вчера с призив излязоха и от Сдружението за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги. Те искат при евентуално удължаване на противоепидемичните мерки да отпадне затварянето на големите магазини за търговия с нехранителни стоки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец