03.11.2008 10:16

Една трета от глобите събира общината

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-малко от една трета от наложените глоби за неспазване на реда в София са реално събрани, научи 19`. За миналата 2007 г. са били заложени 7,5 млн. лв. парични санкции, от които в общинската хазна са влезли едва 2,5 милиона. По тази причина сега общинският съвет е заложил само 2,7 млн. лв. А реално наложените за година санкции са за близо 10 млн. лв. Но те в голям процент оставали само на хартия. Общо е становището, че не трябва да има мъртви норми, защото това прави невъзможно събирането на глобите.


В тази връзка общинският съветник от ДСБ Вили Лилков каза за 19`, че от различни районни полицейски управления са заявили своята подкрепа за провеждането на извънредна сесия на Общинския съвет - за обсъждане на обществения ред в София. Както вече писахме, тя беше поискана в нарочна декларация от тъмносините съветници миналата седмица. 


Полицаите са изтъкнали като аргумент факта, че липсва механизъм, по който да бъде установено съответното нарушение и на практика  глобите за нарушения на обществения ред са несъбираеми.


Проблем пред столичната полиция например остават каруците, които в много от случаите се появяват по централни софийски улици и пречат на и без това натовареното движение.


На този етап обаче, когато органите на реда спрат т. нар. превозно средство с животинска тяга, те са с вързани ръце. Причината е, че в  повече от случаите притежателят на каруцата представя документ за самоличност, от който впоследствие става ясно, че той не работи, не плаща данъци, съответно и глобата му остава неплатена. Полицията смятат също, че трябва да има територия, където да бъдат отвеждани животните, които в нередки случаи са управлявани от непълнолетни. По закон в такъв случай каруцата трябва да бъде задържана, но не е ясно къде.


Иначе работата по измененията в  Наредбата №1 продължава. Научихме, че първоначално заложените  промени са били допълнително ремонтирани и зам.-кметът Юлия Ненкова е внесла вече втория вариант на измененията, които предстои да бъдат разгледани по комисии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.