Затова и този въпрос ще стои - какво ще правим с нашите учебници и програми по тези, пак казвам, важни дисциплини. Ще бъдат ли те бизнес за някой, средство за прокарване на определено влияние на други или държавата трябва да се ангажира най-отговорно с тези процеси на разработване и отпечатване на тези учебници"

Свързани новини

28.03.2023 14:22

Единни учебници в образованието: Радев

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Да се помисли за въвеждане на единно съдържание на учебниците”, призова президентът Румен Радев на кръгла маса Образованието - ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество. По думите му този въпрос трябва да бъде подложен на дебати. „Дали едно типизирано съдържание или всякакви безразборни съдържания", уточни той.
“Българският език и литература, история и география - тук е големият въпрос ще бъде ли държавата един духовен вектор за развитието на младите хора”, подчерта Радев.


„Затова и този въпрос ще стои – да се подложи на дебат дали само един типизиран учебник или много учебници. Но голяма та цел е може ли да постигнем обединение на нацията, ако децата нямат една типизирана представа за България и света. Нашите учебници ще бъдат ли те бизнес за някои или прокарване на цели за влияние за други“, коментира държавният глава.


Във форума участваха и вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието проф. Сашо Пенов, университетски преподаватели, учители, представители на синдикалните и работодателските организации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби