Вчера, 16/04/2024 българският представител в ЕП Ангел Джамбазки се срещна с доскорошния премиер на Полша Матеуш Моравиецки, министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и Фабрис Легери, бивш изпълнителен директор на Агенцията за защита на границите на ЕС ФРОНТЕКС.

Свързани новини

17.04.2024 15:05

Джамбазки се срещна с Виктор Орбан и Матеуш Моравиецки в Брюксел

Видян 274 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера, 16/04/2024 българският представител в ЕП Ангел Джамбазки се срещна с доскорошния премиер на Полша Матеуш Моравиецки, министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и Фабрис Легери, бивш изпълнителен директор на Агенцията за защита на границите на ЕС ФРОНТЕКС. Срещата беше организирана от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, след като белгийската полиция прекрати събитие, на което той трябваше  Орбан и Моравиецки да присъстват.

Орбан и Моравецки се обединиха около позицията, че в ЕС са нужни структурни промени относно механизма по вземане на решения. Централна тема в рамките на дискусията бе миграцията, по която Европейските национал-консерватори са единни и обединени. Безценна беше експертизата на г-н Легери, който като бивш директор на ФРОНТЕКС има пряк поглед върху проблемите в политиката за миграция водена от Европейската комисия. Той изрази тезата, че години наред ЕК е насърчавала безразборната миграция към Европа, посредством сложна мрежа от НПО-та и неясни правни принципи като „нелегалното връщане“.

„Припомням, че това събитие беше организирано в Европейския парламент след като белгийската полиция, насъскана от кмета на столичния регион Сен Жос, забрани тя да се проведе в конферентен център в същия регион. Въпросният кмет между другото се казва Емир Кир и е турски ултранационалист, който дори преди две години беше изключен от социалистическата партия заради близките си връзки с членове на турската Партия на националистическото действие, която е тясно свързана с терористичната организация „Сиви вълци”. Ясно е защо той иска да цензурира националисти от цяла Европа.“ заяви Джамбазки.

В рамките на срещата присъстваха национално-консервативни евродепутати то цяла Европа, като всички бяха шокирани от бруталната цензура наложена с помощта на белгийските власти. Каква е поуката от вчерашната брутална цензура в навечерието на Европейските избори? Поуката е, че лицемерите, които се титулуват „демократи“, съвсем по диктаторски, с милиционерски номера присъщи за един друг строй, осуетиха събиране на разумните и отговорни дясно-консервативни сили в Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Използвайте днешния ден

Използвайте днешния ден, за да изследвате