Свързани новини

10.11.2021 09:30

Две диви кози от защитен вид са отстреляни и обезглавени в Централен Балкан

Видян 2175 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две диви кози са били отстреляни и обезаглавени в национален парк "Централен Балкан", като по същото време районът е бил облитан от хеликоптер. Това потвърдиха за "Дневник" от регионалната прокуратура на Стара Загора, две седмици след случая и седмица след публично задавани въпроси от природозащитни организации и активисти, на които министерството на околната среда и дирекцията на парка не отговаряха.

Убитите животни са от застрашения подвид балканска дива коза, а наказанието за бракониерите, ако бъдат установени, може да достигне до пет години затвор и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Пресслужбата на Министерството на околната среда и водите лаконично потвърди пред "Дневник" за случая след писмен въпрос, цитиращ сигнал във фейсбук на Асоциацията на парковете в България. Отговорът на ведомството е, че "дирекция "Национален парк Централен Балкан" е информирана за случая, който е идентифициран като криминално деяние на територията на парка. В тази връзка дирекцията ще може да предостави информация, след като завършат процесуално-следствените действия".

От анонимни свидетели "Дневник" узна, че бракониерството е извършено на територията на националния парк в близост до връх Триглав.

Пресслужбата на регионалната прокуратура на Стара Загора потвърди за "Дневник" няколко ключови факта, разпространявани досега по слухове. Първоначалните свидетелства сочеха 6 убити животни, но прокуратурата потвърди за две кози, убити и обезглавени в близост до връх Триглав при


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак