Свързани новини

25.09.2019 14:09

Дончев: Влизаме в зряла фаза на настоящия програмен период

Видян 1211 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Основната ни задача е да максимизираме ефекта от всяка инвестиция с европейски средства. За целта трябва да полагаме системни усилия, за да облекчим всеки бенефициент и така парите да отключват възможности.“ Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на Третото заседание на Комитета за наблюдение на Споразумението за партньорство с Европейската комисия 2014-2020 г. и Годишна среща за проследяване изпълнението на програмите.
Вицепремиерът Дончев отбеляза националния консенсус на политическо ниво за необходимостта от икономическа трансформация и ролята на държавата да подпомогне процеса като подчерта: „Влизаме в зряла фаза на изпълнение на настоящия програмен период и във финална фаза на програмиране на новия програмен период. Застъпването на двата периода е предизвикателство, но не е нещо ново за нас. Натрупаният опит дава своите ефекти – по-добри сме от преди, трудностите от изминалите години вече са рутина, но това не е достатъчно. Избираме да сме дръзки, да направим скок и да променим нещата по-глобално“.
АурелиоСесилио, началник на отдел „България, Хърватска и Словения“ в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК коментира напредъка в изпълнението на Споразумението за партньорство. Анализът показва, че подборът на проекти е в напреднала фаза и се наблюдава сериозен прогрес в сравнение с 2017 г. За ЕК напредъкът по програмите показва, че България е около средното ниво на изпълнение. „Настоящият момент е важен с оглед на подготовката ни за бъдещето. България е изправена пред много предизвикателства, но с подкрепата на ЕК ще успее да изготви ново Споразумение за партньорство и нови оперативни програми, които ще създадат предпоставки българите да се възползват в най-голяма степен от европейските средства през периода 2021-2027 г.“ допълни Аурелио Сесилио.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 СХЕМАТА НА „ДРИЙМ ТИЙМЪТ“ В ОБЩИНА – ГАБРОВО! 25.09.2019 14:19

    В периода на 30 годишното разграбване и унищожение на държава и нация, наричан само от малцина заблудени маргинали демокрация , болшинството българи пострадаха един загуби дом, друг пари, трети близък човек, заради разбитото здравеопазване, четвърти кауза, а пети дори смисъла на живота си! Погром, при който всеки удар бе насочен индивидуално и оставаше като негатив за отделния човек. Защото нищо от частните трагедии, не се отразяваше в обществото като проблем на самото общество. Да, благодарение на медиите, тук там се запалваше по някой скандал убили баба за 5 лева, изгонили многодетна самотна майка на улицата посред зима... ВИДЕО InvIМилка Караджова: УНИЩОЖЕНИЕ https://www.youtube.com/watch?v=Se5IKiKh39k СХЕМАТА НА „ДРИЙМ ТИЙМЪТ“ В ОБЩИНА – ГАБРОВО! Пояснение: Момчил Дончев е брат на Томислав Дончев (бивш кмет на Габрово и вицепремиер). Тази шуробаджанашка хунта пали и събаря къщи… унищожава съдби, водена от безпределната си алчност и цинизъм... http://skandalno.net/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-183110/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни