Домакинствата в Обединеното кралство

Свързани новини

09.12.2023 07:12

Домакинствата в UK са 25% по-бедни от европейските си връстници: Проучване

Видян 6561 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според последното проучване повече от десетилетие на икономическа стагнация британските домакинства са с 25% по-бедни от своите връстници в страни като Франция и Германия.

Проучването, проведено от фондация Resolution и Центъра за икономическа ефективност към Лондонското училище по икономика, показва, че жизненият стандарт в Обединеното кралство е с 3 % по-нисък от пика си през 2020 г. и продължава да спада.

"Ако Великобритания успее да преодолее средната разлика в доходите и неравенството спрямо своите връстници от Австралия, Канада, Франция, Германия и Холандия, типичното домакинство ще бъде с 25%, или 8 300 паунда (около 10 500 долара), по-добре, като за най-бедните домакинства увеличението на доходите ще бъде 37%", се казва в доклада.

Изследователите призоваха за решителни действия за повишаване на производителността чрез намаляване на разликата в богатството между британските градове, насърчаване на износа на услуги и увеличаване на публичните инвестиции.

"Вече 15 години Обединеното кралство е свидетел на относителен спад, като ръстът на производителността е наполовина по-нисък от този в другите развити икономики", се казва в изследването, озаглавено "Икономика 2030" (Economy 2030 Inquiry).

През 90-те и началото на 2000-те години Великобритания настига по-продуктивни държави като Франция, Германия и САЩ, обяснява "Икономика 2030", но в средата на 2000-те години изостава и оттогава относителните резултати намаляват.

В проучването се изчислява, че спадът е струвал на средния работник във Великобритания 10 700 паунда (около 13 570 долара) годишно под формата на пропуснати ползи поради бавния темп на нарастване на реалните заплати, като около 9 милиона по-млади служители никога не са работили в икономика с устойчив ръст на средната работна заплата.

В изследването се предлага правителството да увеличи капиталовите разходи до 3% от БВП, за да преодолее разликата в стандарта на живот с европейските си колеги, и да започне да увеличава финансирането си чрез вътрешни спестявания, а не чрез заеми от чужбина.

"Ако от 2008 г. насам бизнес инвестициите в Обединеното кралство бяха достигнали средното ниво на Франция, Германия и САЩ, днес нашият БВП щеше да бъде с близо 4% по-висок, което щеше да доведе до увеличение на заплатите с около 1250 паунда годишно", се казва в заключението на доклада.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Себастиян Манафоф Джуниър IX 10.12.2023 04:28

    Ей добре че сме се родили в страната рай, в р-н България! Да благодарим с поклон доземи, най-паче на неизброимия по имено легион от пре-достойни "българолюбци", че ни обгрижват с таква любоФ!!! Нямате си извобще никво съставление колко се радваме, че не сме се родили скъсани от секъде с парите жалки британяци! И моля-моля, сега да не започнете да им давате политическо убежище на ангро, ако земат да налитат на рояци за българско гражданство!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв