Свързани новини

23.08.2017 14:51

До края на годината щели да отпаднат 12 хартиени удостоверения

Видян 1132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 След свидетелството за съдимост отпада и документът за сключен граждански брак на хартия. Министерският съвет предлага промени в близо 50 закона, за да отпаднат до 12 удостоверения на хартия.  Това каза пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.


До края на годината ще започне цялостна дигитализация на административните документи и удостоверения. Така документи като свидетелство за граждански брак на хартия ще останат в историята. Това са и удостоверения за данни от БУЛСТАТ, служебно и имотно състояние, с услуги на НОИ и други.


В момента това е възможно да се случи за родените след 1984 г., тъй като в последните 17 години тази информация се съхранява и дигитално. За останалите обаче процесът предстои.


Колко точно ще струва тази дигитализация не може да се каже, но за страница А4 цената е около 3-4 стотинки.


Не е ясно и с колко служители ще трябва да се намали администрацията, тъй като двата режима първоначално ще се движат паралелно. От кабинета обаче уверяват, че освен по-малко услугите трябва и да са по-качествени.


"За съжаление, се оказва, че в голяма част от администрациите все още има т. нар. "приемно време за граждани". Искате даден документ - единия ден трябва да отидете да го заявите, а на следващия трябва да отидете да го получите, при условие че процесът по издаването му отнема 5 минути. Защо гражданинът трябва да ходи два пъти", попита вицепремиерът Томислав Дончев.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби