Той допълни, че както вчера, така и днес няма напрежение в с. Прилеп и като цяло в община Сунгурларе. Но въпреки това, засиленото полицейско присъствие ще продължи, за да не се стигне до напрежение.

Свързани новини

29.08.2023 16:38

Дядото на прегазеното дете в Прилеп с обвинение – намушкал шофьора

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност дядото на 6-годишното дете, което бе прегазено от камион край село Прилеп. Мъжът е задържан за срок до 72 часа, съобщи БНР Бургас.


46-годишният мъж е обвинен за това, че умишлено е убил с нож водача на камиона, причинил пътния инцидент.


Ако бъде признат за виновен, законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.


Предстои, в следващите дни, да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.


Трима от седемте задържани за тежкия инцидент в бургаското село Прилеп по-рано днес останаха в ареста. След като камион прегази дете на пътя, последва саморазправа и роднините му нападнаха шофьора, който също почина.

По първоначална информация шофьорът на камиона не се е движил с превишена скорост, а детето е изскочило внезапно на пътя, съобщи БНТ. От първоначално задържаните 7 души, четирима са били освободени, след като са дали показания като свидетели. Тримата, които са оставени в ареста, са близки на загиналото дете. През цялата нощ в района имаше засилено полицейско присъствие, но до напрежение не се стигна. Разследването по случая продължава.

    "За трите лица, които са задържани до момента има данни, че са съпричастни към смъртта на шофьора на тежкотоварния автомобил. Точната причина за смъртта му ще стане ясна след приключване на съдебно-медицинската експертиза. На жертвата има нанесени удари, както и една прободна рана в областта на подбедрицата. Задържаните лица са бащата, вуйчото и дядото на загиналото дете. От тях едното лице е с криминални прояви и е осъждано", обясни ст. комисар Емил Павлов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Той допълни, че както вчера, така и днес няма напрежение в с. Прилеп и като цяло в община Сунгурларе. Но въпреки това, засиленото полицейско присъствие ще продължи, за да не се стигне до напрежение.

От прокуратурата казаха, че от вчера се работи много интензивно по този случай, като са проведени разпити на множество свидетели и са назначени съответните експертизи.

    "Локализиран е кръг от лица, за които се счита, че е на лице възможна съпричастност към авторството им в извършване на процесното деяние. Те са три лица. В рамките на деня след изготвяне на съдебно-медицинската експертиза, ще има и достатъчно доказателства, за да се направи извод кой именно е нанесъл порезната рана на водача на товарния автомобил и съответно да повдигнем обвинение за убийство", обясни Георги Чинев - ръководител на Районна прокуратура - Бургас.

Той поясни, че ще бъде постановено задържане до 72 часа и внасяне на искане за постоянна мярка "задържане под стража".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.