Иван Ченчев

Свързани новини

21.12.2023 13:40

Детска болница няма да има поне 5 г. напред, но държавно дружество вече точи милиони от нея: БСП

Видян 521 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Това, което току що се призна в зала е, че отчуждителният процес още не е завършил и още 5 години няма да имаме Национална детска болница“, реагира заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев по време на парламентарния дебат за държавния дебат.

И зададе логичния въпрос: „Как за една година частни болници никнат като гъби, а държавна болница 10 години трябва да се бави?“

„Стана ясно и друго – служебното правителство е спряло строежа на детската болница – министър Кацаров под опеката на президента Радев. Ние искаме да получим отговор защо“, заяви още Ченчев от парламентарната трибуна.

Атанас Зафиров, от своя страна, алармира, че се харчат милиони левове за заплати, въпреки че детска болница няма.

„Става въпрос за съществуващата организационна структура в дружеството „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД. То има съвет на директорите, има изпълнителен директор, има финансов контрол, има финансово счетоводство и стопанска дейност, отдел обществени поръчки, правен отдел, отдел вътрешен одит, технически сътрудник, имат дори пиар. Какво правят тези хора? За какво получават пари и да им даваме още? Това кухо държавно предприятие години наред източва парите на българските данъкоплатнци без никакъв резултат“, възмути се заместник-председателят на групата на БСП.

„Докога членове на правителство ще нарушават Закона за държавния бюджет на Република България?“, попита народният представител проф. Румен Гечев.

Той обясни, необходимата сума от 100 млн. лв. за детската болница не е заложена в бюджета.

„Министър Василев, Вие казахте, че тези пари са били в предни бюджети, къде са те?“, обърна се към финансовия министър депутатът.

И призова: „Правителството да отговори – ще направи ли болницата или няма да я направи. Иначе си играем на 100 млн. ги има, 100 млн. ги няма – пълна безотговорност.“



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.12.2023 16:48

    най- безсрамно да си крадеш от живота и здравето на децата от банда крадливи бюрократи, от където и да го погледнеш е ужасно, важното е да се нареже ПСА и да се открият нови и нови частни болници, чиито лекарства и консумативи държавата да плаща на цени по 20 пъти повече и не спират да лъжат как аха, аха до 10 години ще се построи може би, в момента съсипват всички държавни болници, там цари невероятна мизерия, само че самите съсипвачи утре ще усетят алчността на частниците, защото не могат да си осигурят безсмъртност

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.