Процедурата по избор на председател се отложи и ще се гласува по-късно.

Свързани новини

27.10.2022 14:08

Депутатите не успяха да изберат председатели на спортната парламентарна комисия и на земеделската

Видян 837 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите не успяха да изберат председател на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Бяха издигнати и подложени на гласуване две кандидатури  - на  Радостин Василев от "Продължаваме промяната" и на Халил Летифов от ДПС, предаде БНР.

Номинацията на Василев подкрепиха 93-ма депутати от "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България", а тази на Летифов подкрепиха 99 народни представители от ГЕРБ и ДПС.

След края на гласуването на кандидатите на ПП и ДПС, от "Български възход" издигнаха кандидатурата на Даниела Дашева за председател на спортната комисия, но след това оттеглиха предложението.

Процедурата по избор на председател се отложи и ще се гласува по-късно.

На този етап за комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите също няма излъчен председател, като беше подкрепен съставът само с предложените заместници и членове.

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на "Продължаваме промяната" депутатът  Иван Христанов да поеме председателството на постоянната парламентарна комисия по земеделието, храните и горите.

Номинацията на бившия заместник земеделски министър в кабинета "Петков" беше гласувана отделно от състава на комисията и получи подкрепата на 71 народни представители от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и 1 депутат от БСП.

Парламентарната група на "Продължаваме промяната", чиято предварително разпределена квота е земеделската комисия, поиска почивка, за да реши дали да излъчи нова кандидатура.

След почивката депутатите решиха процедурата по избор на председател на земеделската комисия да се отложи за утрешното пленарно заседание.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.10.2022 14:43

    Депутатите не представляват интересите на българите и това се доказва непрекъснато с техните действия. Някой реди шефовете на комисии извън НС и диктува дневния ред и е хубаво да знаем кой е, защото в такъв случай нямаме никаква необходимост от 240 пионки и слуги на вредни за народа интереси и струват прескъпо на бедните българи. Дневният ред е дереджето на българите, а не военната помощ за Украйна и въвеждането на еврото, което ще затрие тотално най-бедното население, но пък други ще направи мултимионери и милиардери и точно те натискат копчетата в НС

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог