Сред темите са външнополитическите приоритети на България - пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Свързани новини

21.02.2024 14:26

Денков се срещна с Макрон в Париж

Видян 302 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Николай Денков се срещна с президента на Франция Еманюел Макрон. Двамата разговарят в Елисейския дворец в рамките на еднодневна визита на министър-председателя в Париж, предаде БНТ.

Сред темите са външнополитическите приоритети на България - пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.


"Осъзнавам куража, който е трябвало да проявят българските власти от самото начало на конфликта, за да променят парадигмата в своите отношения с Русия. Точно върху тази основа нашите две страни трябва да работят, за да засилят сигурността и отбраната на континента. ЕС трябва да изиграе по-ключова роля за собствената си сигурност и да укрепи собствения си отбранителен капацитет самостоятелно".


Българският министър-председател декларира, че политиката за помощ към Украйна ще продължи:


"Българското правителство и парламентарното мнозинство в България ще продължат да подкрепят Украйна и нейния народ, както и чрез националните усилия, така и чрез международните форми на сътрудничество, структурите на Европейския съюз и НАТО, толкова дълго, колкото е необходимо.


Подготвяме се за присъединяване към еврозоната за 1 януари 2025 година и след като се присъединим към Шенгенското пространство от следващия месец, ще направим всичко възможно, за да успеем да преодолеем и последните възражения на Австрия по отношение на сухопътните граници в зоната Шенген".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв