Президентът Румен Радев призова премиера Николай Денков, който беше на посещение в Украйна

Свързани новини

27.02.2024 13:44

Денков да разясни какво означава "готовност за двустранно споразумение" с Украйна: Радев

Видян 1061 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев призова премиера Николай Денков, който беше на посещение в Украйна:

"Да даде повече разяснения за това, което той вчера изложи като готовност за двустранно споразумение за сигурност между Украйна и България. Ние не можем да изоставим Украйна сама, но не можем да си позволим и необмислени действия, които да доведат до глобален военен сблъсък. Очакваме балансиран решения, разумен подход най-вече от страна на българското правителство".


Радев и добави, че следи с нескрита тревога срещата в Париж за Украйна, организирана от президента Еманюел Макрон:

"Където започва да се тества общественото мнение за изпращане на войски на отделни държави. Всички ние виждаме, че стратегията за даване на още, още и още оръжия явно не дава резултат. И трябва да бъдем много внимателни, защото големият проблем вече не е в оръжията.


 Големият проблем е, че свършват хората на бойното поле. Аз вярвам, че европейските лидери ще проявят достатъчно разум и един много балансиран подход в подкрепата към Украйна, така че да не стигаме до извънредна ескалация, да не стигаме до риск от трета световна война и ядрен конфликт. Защото изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски от НАТО-вска страна в Украйна означава глобален сблъсък".  


 Спешно Денков да дойде в НС да обясни какво прави и от чие име, призова и лидерът на БСП Корнелия Нинова, като подчерта, че Макрон е направил изявление, че макар и да няма консенсус сега и веднага, в бъдеще стои въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения с Украйна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 27.02.2024 18:40

    14000 бежанци крими по 20000 евра на глава от хитрата Австрия- ето това си делкат тн управници в БГ сега , вероятно и новите затвори по норвежки тертип за тях строят в Плевен и Белене,а пък няма пари за детска модерна болница, за култура и други екстри

  • 003 Anonimen 27.02.2024 17:11

    дъртите ционисти дали пари на наполеон да покори Русия и като се провалил, го тикнали на острова и след това го отровили, така и с хитлер горе долу, макарончо им върви по стъпките

  • 002 Anonimen 27.02.2024 17:09

    измунчил си се съвсем, не схващаш опасностите от война в Европа, като напираш, тичай да се биеш с руснаците, кой ти пречи на акъла или на липсата на такъв, хрупкаш сигурно пица с кристали

  • 001 мунчо 27.02.2024 14:23

    готвят нещо срещу работодателя ми.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак