Свързани новини

23.09.2013 16:59

Дъждове през октомври, малко сняг през декември и януари

Видян 1862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Метеоролозите са единодушни: чака ни мека зима, като изминалата. „Всъщност това, което дават повечето международните центрове за толкова дългосрочни прогнози е, че краят на есента и началото на зимата ще са с около половин до един градус от нормалните за съответните месеци, говорим за октомври, ноември и декември", казва метеорологът Ивайло Славов, предаде Блиц.


Октомври се очаква да дойде с високи температури, но и повече дъжд, прогнозират метеоролози от БАН, цитирани от "Телеграф".  До 15 градуса ще достигне средната температура през октомври. В най-студените дни живакът ще падне до 4 градуса над нулата. По морето вече ще е студено и много ветровито, а в планините облачно и ще вали.


В сравнение с 2012 г. есента се очаква да бъде по-хладна и дъждовна.  Температурите обаче ще са близки до нормалните за октомври и ноември, е не неестествено високи, както през миналата година.


През декември средната минимална температура за страната ще е от един до шест градуса, а максималната - от 6 до 11. „Януари и февруари се очаква да бъдат с между градус и половина до два по-топли от нормалните, някъде между 5-9 или 6-11 градуса. Валежите ще са около или леко под нормата - така че това може би не е добра новина за скиорите, очакваме малко по-малко сняг", допълва Славов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак