Съгласно подписаното с възложителя споразумение от 1 октомври 2019 г.  е следвало избраното акционерно дружество да извърши дейностите „на свой риск, със свои материали и техника, механизация и човешки ресурси“

Свързани новини

05.04.2022 11:35

Дават на прокурор удълбочаването на варненското пристанище

Видян 1018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В отдел „Икономическа полиция“ на ГДНП е приключила проверката за удълбочаването на двата канала на Пристанище-Варна. Тя е започвала в началото на 2022 г. по сигнал на Министерството на транспорта и съобщенията. Изводът на разследващите е, че има данни за престъпление и изпращат материалите в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 220 от НК за сключване на неизгодна сделка.


 


По случая са събрани и анализирани материали от Агенция „Държавна финансова инспекция“ и други институции. Установено е, че след провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка за удълбочаването на двата канала на пристанището  е сключен договор за изпълнение с еднолично акционерно дружество.


 


Съгласно подписаното с възложителя споразумение от 1 октомври 2019 г.  е следвало избраното акционерно дружество да извърши дейностите „на свой риск, със свои материали и техника, механизация и човешки ресурси“. Независимо от условията на документа и без да има право,  дружеството възлага дейностите на друго предприятие, а то от своя страна ги превъзлага на трето предприятие.


 


 


В хода на проверката е установено, че първоначално избраното дружество не е разполагало с нужния ресурс и техника за възложената дейност, а второто е имало малък екип от специалисти и техника, което не позволява извършването на подобна дейност. Заключението на разследващите е, че е налице основание за започване на досъдебно производство по чл. 220 от НК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си