По думите на Мирчев, в реализацията на инициативата участват премиерът Николай Денков, министрите на вътрешните работи и на отбраната, председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо Гаджев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Проектът за решение на Народното събрание ще бъде внесен днес и ще бъде  подкрепен от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

Свързани новини

13.07.2023 10:01

Даваме около 100 БТР-а от складовете на МВР на Украйна: Ивайло Мирчев

Видян 1073 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 100 бронетранспортьора от складовете на МВР ще прати България като помощ на Украйна, обяви народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев в интервю за Би Ти Ви. БТР-ите, произведени през 60-те и 70-те години на миналия век, са придобити от тогавашните “Вътрешни войски” (днес жандармерия), но не са използвани и са с отпаднала необходимост.

По думите на Мирчев, в реализацията на инициативата участват премиерът Николай Денков, министрите на вътрешните работи и на отбраната, председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо Гаджев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Проектът за решение на Народното събрание ще бъде внесен днес и ще бъде  подкрепен от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

Депутатът изрази надежда, че страната ни все още ще може да се възползва от обещаната военна помощ от САЩ в замяна на предоставянето на Украйна на съветска техника. Но подчерта, че през декември миналата година служебният кабинет на президента Радев е отказал сделка срещу пращането на съветско въоръжение  на Украйна да получим модерни американски системи за противовъздушна отбрана за 200 млн. долара. “Радев е много загрижен за българската армия, но пропусна шанса. Видяхме, че модерна ПВО система сваля в Украйна и суперзвуковите ракети на Путин”, каза Мирчев.

По думите му, за последните 16 месеца Украйна е инвестирала 5 млрд. лв. в българската икономика за покупка на българско оръжие и боеприпаси, като до края на годината сумата може да стане 7 млрд. А като безвъзмездна помощ България досега е пратила най-малко спрямо останалите страни. Очертавал се нов пакет, който също ще е сравнително малък.

Ивайло Мирчев каза още, че продажбата на ядреното оборудване за АЕЦ “Белене” на Украйна също е много добра сделка, защото така не само ще помогнем на украинците да довършат своята ядрена централа и да си върнем значителна част от нашите инвестиции, но и да се отървем от един голям корупционен проект и средство за руско влияние у нас.

Запитан за напредъка в кадровите назначения в регулаторните органи, Ивайло Мирчев каза, че до голяма степен вече действа механизъм за подбор и съгласуване с ГЕРБ, за който ДБ настояваше. Предстои решение на групата на ПП-ДБ за преизбирането на Димитър Радев начело на БНБ, както и за шеф на Сметната палата, за която коалицията вероятно също ще издигне кандидат. Днес ще бъдат разпределени председателските места на парламентарните комисии, като според него е логично ПП-ДБ да оглави комисията по електронно управление.

“Надяваме да имаме единна национална регистрация с ПП за местните избори в цялата страна, както направихме в София”, каза още Мирчев. Той отхвърли възможността за предизборно единодействие с ГЕРБ в столицата, защото ПП, ДБ и “Спаси София” се борят с наследството от нейното дълго управление и залагат на модерни перспективи за развитие на града. “Голямата ни цел е да спечелим мнозинство в общинския съвет, за да не зависим от никоя партия”, каза Ивайло Мирчев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Магарев 13.07.2023 10:25

    А къде може да им изпратя на укропитеците една торба с пластмасови капачки, да си купят два танка ??!!

  • 002 Лекуващ лекар 13.07.2023 10:24

    Не е ли по – добре да ги запазят, че скоро може да им потрябват !!! Защото със сигурност ще има възмездие за предателите военнолюбци !!!

  • 001 Настолен указател за напреднали 13.07.2023 10:23

    Тези машини трябва да заминат окомплектовани с електората на ПП-ДБ и ГЕРБ. нали отиват в помощ на УСрайна!? Даже може да им изпратим към тях и пехота, от украинците живеещи на наша територия !!! А най - голяма полза ще има ако изпратим на Украйна жълтопаветната НИ измет в помощ! Хем помощ за тях, хем за нас! Слава Кокаине, слава идиотов, тараканов слава, с поздрав - АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог