08.09.2009 17:10

Държавата си търси парите от Пловдивския панаир

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата започва да си търси парите от Международния панаир в Пловдив, съобщи vsekiden.com. “Извършена е проверка, която показа, че държавата и нейните представители са се „самоизпързаляли” и държавният интерес е отстъпен”, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Той съобщи още, че през 2007 г. се взема решение за разпределяне на дивидент за финансовата 2006 г. Държавата тогава има мажоритарно участие под условие, че дивидент няма да се изплаща без решение на Министерския съвет. Такова няма, така че дружеството дължи на държавата дивидент от малко над 1,3 млн. лева, които е трябвало отдавна да бъдат внесени.
Опитите от страна на икономическото министерство да сигнализира финансовото за неполучената сума, са останали без последствие. Ново писмо е изпратено от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма до Министерството на финансите за завеждане на иск към панаира. Според икономическия министър Трайчо Трайков, това е една от най-странните сделки в последните години. В момента държавата няма мажоритарно участие и от дружеството дори отказват да предоставят информацията, която им се изисква.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв