Свързани новини

12.05.2020 09:26

Държавата не успя да пусне грантовете за малки фирми

Видян 3333 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С фалстарт започна очакваната от десетки хиляди микро- и малки фирми схема за получаване на безвъзмездна помощ заради ефектите от коронавируса. Единствената засега в България процедура за предоставяне на безвъзмездна помощ (от 3 до 10 хил. лв.) трябваше да бъде отворена вчера, за което имаше няколко съобщения през миналия месец, но това така и не се случи, съобщава Капитал.

Но към 16:30 часа от управляващият орган на оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", от чийто бюджет се дават 173 млн. лв. за грантовете, разпространиха официално становище за създалата се ситуация. В него се казва, че Поради високия обществен интерес, преди утвърждаване на пакета с документи за кандидатстване и официалното обявяване на процедурата, заинтересованите страни могат да се запознаят предварително с изискванията по процедурата. Конкретен ден за отварянето на схемата не е обявен, а се казва само, че това ще стане възможно най-скоро.

Забавеното пускане на процедурата и неяснотите в днешния ден предизвикаха голямо напрежение сред фирмите, тъй като всички те стоят от рано сутринта в готовност пред сайта на ИСУН и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.05.2020 23:12

    Тя и държавната банка ББР, която беше създадена точно за малкия и среден бизнес се оказа, че финансира само олигарси и едър бизнес, чак и колекторска фирма/ега ти бизнеса/ та едно извънредно положение ли ще им промени манталитета?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.