Николай Денков

Свързани новини

27.06.2023 15:59

Дано стигнем до ротация: Денков

Видян 833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Лидерска среща между ППДБ и ГЕРБ ще се проведе през следващите дни, за да се изгладят противоречията”, обяви премиерът Николай Денков, който също ще участва в разговорите. Той припомни, че всички назначения на министри, техните заместници и на губернатори се съгласуват с партията на Бойко Борисов, което бави процеса. “Имам списък от областни управители, които още днес можеше да приемем, но аз не ги предлагам, за да търсим консенсус”, обясни министър-председателят.


Денков заяви, че “има много дезинформация”, която по темата с назначенията и решенията на МС. "Сменихме около половината министри в резултат на дискусии с тях. Гледам едно събитие на министър, ами там гостите бяха само депутати от ГЕРБ. Така че нека малко да пооберат техния изказ какво е правителството, защото това, което казват, не е вярно", призова премиерът.


"Надявам се да стигнем до ротация и работя много упорито за това нещо. Да видим дали, когато се смени премиерът и химикалката е в другия, дали и той ще има тази възможност да бъде търпелив, както съм аз в момента, за да търсим консенсус. С Мария Габриел работим много добре, спокойно, обсъждаме, но и тя е подложена на много сериозен натиск от хора от средите на ГЕРБ", посочи Денков.


За новия пакет от военна помощ за Украйна премиерът потвърди, че това, което ще даде страната ни, е аналогично на това от първия транш и ще се предоставя на етапи.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог