Ваня Григорова, кандидат-кмет на София, №86
01/02

Свързани новини

23.10.2023 09:24

Да, бях чистачка! Първо ще изметем концесионерите на водата и сметта, а столът на Нинова не ми е цел: Ваня Григорова, кандидат-кмет на София, №86

Видян 7073 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защо се кандидатирахте за кмет на София?


Когато се изчерпат синдикалните инструменти, защитата на работещите хора трябва да мине на ниво местна и национална власт. Така е в стабилните демокрации. Нормално е работещите да бъдат пряко и активно представени във властта. Не е ясно защо в България синдикализмът се смята за неполитически, а няма как да не бъде. На второ място, това, което се случва в страната е неприемливо.


2 коалиции, които поискаха властта на основание отричането една – друга, я консумират заедно. Значи нямат различия, каквото и да говориха! И образуваха тази Сглобка, както сами я наричат. Крайно време е да се сложи край на това неприлично управление и вярвам, че изборите в София ще бъдат първата крачка. Успехът, победата в столицата може да вдигне вълна за сериозни и истински промени.

В Гърция това се и получи на изборите преди седмица, левицата взе и Атина, и Солун. В Париж управлява лява дама, пък и на Вас проучванията Ви дават шанс...

Не коментирам резултатите на социологическите изследвания. Стига ми, че при непрекъснатите целодневни срещи с хората и в центъра, и в крайните квартали чувствам неподправената енергия за реална, а не декларативна, имитативна промяна. То не е само желание – тече и реален процес – гражданите преодоляват апатията и имат реално желание да участват в смяна на сегашното положение.

А защо се кандидатирахте за кандидат-кмет именно от БСП, червена ли сте?

Не само съм поддържала БСП, а бях и неин член до 2013 г., когато партията избра Пеевски за шеф на ДАНС. Това беше мотивът ми да се оттегля от нея тогава. И не съм членувала в друга. Когато е била на власт, като синдикалист съм критикувала ощетяващи хората позиции, но съм я подкрепяла в голямата картина.


Когато през април получих предложението от БСП-София да стана кандидат за кмет, имах и предложение от Левицата и веднага поставих своето условие: да бъда номинация на обединение вляво на възможно най-много организации, без да се приоритизира някоя от тях. Което и ни се получи. Настоях и за синдикални представители в листата ни, което също бе прието – имаме и от двата профсъюза.

Наистина ли кариерата Ви започва като чистачка?

Да, работих като чистачка в 118-о училище до Окръжна болница. И до днес съм благодарна на директорката и домакина, защото ми влязоха в положението на студентка и ми предоставяха да уча за изпити в стаичката на хигиенистките. Трябваше да работя, а по онова време – управлението на Костов, работа нямаше за млад човек като мен тогава, завършил търговско-банковата гимназия и приет в УНСС. 2 години търсих и намерих чрез бюрото по труда единственото, което се предлагаше. Беше 2000 г. И трябваше да си платя таксите в УНСС, където следвах. После бях хостеса в Макдоналдс, организирах детски рождени дни. Бяха едни от най-щастливите ми години между 2001 и 2003 г.


Родих дъщеря си и не можех да се върна, защото заплатата беше изключително ниска, а майчинството беше 120 лв. Така, вече образована, започнах В МАП Маркетинг Рисърч, където обработвахме данни и отговарях за източните щати на САЩ. Там за първи път се почувствах синдикалист – обединихме нашето звено, което беше пребебрегнато при повишаване на заплатите.


Приложиха ни локаут – групово уволнение. И стигнах до Транстелеком – беше времето на прокарване на мобилния интернет. Нашата система се оказа победена от конкурентната на телекомите. Оставиха ни няколко месеца без заплата. И тогава направо си станах синдикалист, защото трябваше да бъдем компенсирани по линия на фонда за покриване на заплатите на служители на фирми, обявени в несъстоятелност, който беше пълен, но ни направиха „врътка” нашите работодатели Денис Ершов и Митко Събев, които тогава вече воюваха помежду си и деляха холдинга Петрол, към който беше и тази фирма. И попаднах в Отворено общество....

Соросоид значи?

Ако вдигане на телефон и административна помощ по проекти прави човека соросоид, сигурно...Интересното е, че точно по времето ми в Отворено общество прочетох забележителната книга на Достена Лаверн. Експертите на прехода, която обяснява връзките и зависимостите на онази прослойка хора и неправителствени организации, на които всички правителства дават средствата за проучвания, които би трябвало да отиват в нашите ВУЗ-ове и в БАН, но захранват техните псевдо-институти.


Така ги съветват тези „институти” за управленските решения на всички правителства, че резултатите са видими и са непоносими – нашия живот сега...Именно там ме видя г-н Манолов, който точно беше станал президент на Подкрепа, защото работихме заедно по проект.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 30.10.2023 23:46

    някоя мисирка ще пита ли Ваня и Василчо дали са си сложили от тези експериментални течности, за да знаем какво да очакваме

  • 006 Anonimen 30.10.2023 23:40

    Матю Пери горкият заблуден си замина добре набоден, продавал тениски с агитация за ковид ваксиниране и сега се чудят как да лъжат и да крият, че е умрял от ваксалните отрови, наивното човечество продължава да се самоубива за радост на психопатите милиардери

  • 005 Anonimen 24.10.2023 09:03

    глобалистът хинков иска да досъсипе горкото здравеопазване, толкова му разбира мозъчето и се дръвчи като дървен бюрократ, щял да прави стъкмистика за какво - за антибиотичната резистентност- виж ми окото, промиха мозъците на хората колко са вредни антибиотиците и те сега измират щастливи с хранителните добавки, в които освен билки има и нерегламентирани лекарства без да са упоменати , но някои добре печелят от тях, авирон напр.- бил антивирусно и дори горките джи пи та хал хабер си нямат, че това е една измама

  • 004 Anonimen 24.10.2023 08:54

    дай боже един нормален човек да работи за нормалните хора, а не за крадци измекяри и еничари

  • 003 Anonimen 23.10.2023 19:27

    Григорова няма понятие от работа в кметство, още по-малко на такова ниво! Всеки от новите кандидати има повече качества от Фандъкова, но това далеч не е достатъчно! Григорова е неуправляема и затова не пасва на БСП! Тя може само да взриви БСП и да я доунищожи, което си е постижение!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец