Свързани новини

28.11.2012 10:17

Членовете на КЗД ще върнат взетите бонуси

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Членовете на Комисията за защита от дискриминация ще върнат взетите бонуси, за да не провокират общественото напрежение, съобщи председателят на ведомството Ана Страшимирова.


Комисията е с нов състав от юли. През октомври той гласува да се раздадат бонуси. Средно по една заплата или 3000 лева на комисар. Отделно служителите в самата администрация също са получили бонуси от една заплата.


Страшимирова разкри, че нейната заплата е 3150 лв.


Деветимата комисари, които са получили най-големите допълнителни възнаграждения, ще си върнат бонусите, но служителите в администрацията няма да връщат пари, защото са ги заслужили.


„Служителите в администрацията имат правото и във всяка една администрация се правят подобни възнаграждения по законовия ред. В момента така се получи, защото имаме възможност”, обясни шефката на комисията.


Според обяснението й раздадените бонуси не са ощетили никого. Парите били спестени във Фонд „Работна заплата” – от незаети шест бройки и от служители, напуснали заради пенсиониране или по взаимно съгласие.


„Твърдо заставам зад служителите и мисля, че те имат право да получат допълнително възнаграждение. Струва ми се, че има известна степен тенденциозност. Вероятно атаките идват от бивши членове на комисията”, каза Страшимирова.


По думите й негативната кампания идвала в „труден и тежък момент”, когато ще се гласува бюджетът на комисията.


Председателят се оплака, че институцията е с най-малко пари в държавната администрация, дори имало намерения да им бъдат орязани 500 000 лева, с което бюджетът да падне на 1 380 000 лева.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби