Свързани новини

07.07.2013 15:12

Четенето не обогатявало културата и комуникационните умения

Видян 3135 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато Министерството на образованието и науката провежда масирана кампания, наречена Ваканция за четене, някакъв си професор от Софийския университет – срам за Алма Матер, след като някой използва достойното име за реклама на подобни твърдения, обяви сензационното си откритие. Боян Вълчев „опроверга твърдението, че литературата и четенето обогатяват общата култура и подобряват комуникационните умения. Според него това е преекспонирано изявление, което не отговаря на истината, а чрез задължителния  дълъг списък от автори децата биват отблъсквани от желанието за четене”, както го цитират БТА  и news.bg.

Всичко това стана на пресконференция на нечувания до момента „Съюз на филолозите българици”. Нещо, което звучи като „дървено желязо”, понеже няма филолог, който да не знае, че дума „българици”, която в единствено число сигурно би звучала като „българик” в родния ни български език не съществува. Може би я има само в жаргона на някои провинциални даскали, които обаче няма как да бъдат филолози.

Очевидно е, че цялата група, застанала зад въпросната пресконференция, не може да се примири, че възлови произведения на български класици не отпаднаха от учебниците по литература. А това замислено от МОН при кадъра на Сорос Сергей Игнатов и подписано от неговите наследници Милошев и Банчева при служебното правителство, формирано от Росен Плевнелиев. 

От 23 години милиардерът – спекулант и финансираните от него организации в България, сред които най-известна е Отворено общество, се опитват да унищожат българското образование, главно посредством „реформи” в изучаването на български език, литература и история. Резултатите са налице, тъй като грамотността у нас, която беше преди две десетилетия водеща в света, сега е най-зле в Европа. А отричането на турското робство доведе дотам, че на националния ни празник 3 март президентът Плевнелиев дори не спомена от какво се е освободила България и определи повода като „половинвековно прекъсване на държавността”. Истината е, че именно българският език прави възможно съхраняването на народа ни по време на византийското и турското робство, белязали половината от историята на нашата страна.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв