Свързани новини

18.04.2017 09:27

Черна хроника по пътищата: катастрофи и жертви

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С черна новина за смърт започна Светлата седмица след Възкресение. В последния почивен ден от Великденските празници трафикът по републиканската пътна мрежа бе натоварен и то при лошо време и мокри пътища.
Още в 7 часа сутринта в понеделник бе открит мъртъв мъж в района на с. Лозен при АМ Тракия, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Фокус. Мъжът е на видима възраст около 50 години. Полицията обяви и, че издирва автомобила, който е блъснал мъжа. Най-вероятно той е жертва на пътно транспортно произшествие.  



Часове по-късно ни застигна вестта за тежка катастрофа на магистрала Хемус при село Жерково с един загинал и трима ранени. Стана ясно и, че загиналият е служител на Автомагистрали, който е обслужвал този участък и е спрял, за да помогне на катастрофирала кола.
Той слиза от колата, но в този момент шофьор на сиво беемве, който е карал по магистралата с бесна скорост, не е успял да реагира и блъснал служителя с оранжево сигнално яке. Летящото Беемве е изхвърчало през канавката и е паднало в храстите. Шофьорът и двама души от другата кола са ранени и са откарани в болница Света Анна.



По обяд стана друга тежка катастрофа на пътя за град Елена, малко след Лясковец. Ударили са се три коли. Пътят бе затворен. Обходният маршрут е през село Даргижево. Двама души са пострадали, съобщи Нова телевизия. Вероятната причина за инцидента е мократа пътна настилка и несъобразена скорост. Инцидентът е станал на завой.
Още една катастрофа е станала на пътя между Русе и Велико Търново. Жена е влетяла в къща с автомобила си.
Лампи в тунел Витиня пък са се срутили върху автобус на голяма транспортна  фирма, съобщи пред агенция Фокус нейният управител Георги Атанасов
За щастие няма пострадали пътници. Припомняме, че  на 5 февруари 2017 г. елемент от осветителната конструкция в едната тръба на тунел Ечемишка на магистрала Хемус падна върху движещ се автомобил. На място загина жена, пътувала в колата, а шофьорът пострада тежко.
Въпреки предупрежденията на институциите и тази година Великден не се размина без множество нелепи катастрофи и смърт по пътищата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец