По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла заради износване, са "нелепи и едва ли могат да подведат здраво мислещ човек".

Свързани новини

06.03.2023 10:06

Част от разследванията за корупция са за евросредства, ще има изненада от имената: Иван Демерджиев

Видян 1580 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Част от водените у нас производства за корупция сред политически фигури са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба с европейски средства. Част от проблемите, които констатираме по пътищата (пътните настилки - б.р.) също са в тази графа. Една част от проверките, които извършваме, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е доста широк - не говорим за политици от една политическа сила. Най-коректно е да бъдат обявени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада от съобщаването на имената". Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.


"Има разследвания за некачествено строителство на пътища, тези проверки ще продължат. Тестваме достатъчно големи участъци от пътищата и това, което се установява е смущаващо. Установява се липса на достатъчно положен материал, неспазване на технологичните норми, установява се, че част от вложения материал е некачествен", коментира Демерджиев.


По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла заради износване, са "нелепи и едва ли могат да подведат здраво мислещ човек".


"Ние не правим проучвания или проби, а правим проверки по линия на това дали е извършено престъпление и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги притеснява, очевидно се поражда истерия.


Проверките ще приключат и резултатите ще бъдат оповестени каквито са. Говорим за проверки и производства, които вървят по реда на НПК. Нека да се разграничават нещата. Знаем как да действаме и ще спазим закона. Нарушенията са много и най-различни. Нашата цел е да проверим кои от тези нарушения съставляват престъпления и там, където има такива, те да бъдат внесени в прокуратурата, за да може да бъде повдигнато обвинение и да внесем обвинителни актове в съда", каза още министърът.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 липсва българската прокуратура 06.03.2023 11:10

    Вместо за инфраструктура и повишаване стандарта на най-бедните европейци, милиардите еврофондове отидоха по чекмеджета и офшорки на престъпници от властта и менте бизнесмени! Не само некачествени магистрали, а опасни за живота и непрекъснати ремонти, пак некачествени и така до без край....хитро захранване на престъпниците за сметка на суверена

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни