Двама души в различна кола, но на едно и също място на паркинга пред портата ми, ме чакаха всяка вечер на прибиране - все едно дали ще се върна в пет преди залез или в пет по изгрев, докато Алексей Петров държеше ДАНС

Свързани новини

16.08.2023 15:34

Чакаха ме пред нас по двама, а Оги Стефанов го пребиха при А. Петров в ДАНС

Видян 44566 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама души в различна кола, но на едно и също място на паркинга пред портата ми, ме чакаха всяка вечер на прибиране - все едно дали ще се върна в пет преди залез или в пет по изгрев, докато Алексей Петров държеше ДАНС. Беше напрягащо, защото не знаех дали ме пазят или изчакват сигнал да ме нападнат. Все пак бяха вече пребили Оги Стефанов по особено жесток начин. Историята е известна.

Най-вероятно, мислех си, просто стоят за предупреждение. Вече бяхме писали правдив портрет за него във вестника на 29 септември 2008 г., който по-долу можете да прочетете, от който ще разберете и за първия атентат срещу него от 1999 г., когато е близък до Надежда Михайлова.

Тандемът на Алексей пред нас явно беше пращан, за да ми посочва, че ми се диша във врата и да не си позволявам кой знае какви "писаници". Това са ми го казвали и други видни фигури с прякори, но те поне бяха достатъчно честни да го правят в очите.

Когато Петров изхвърча от Агенцията с всичките му назначенци, и двойката чакащи пред нас изчезна яко дим. Пък те, честно казано, не бяха и много смели. Веднъж, хей така - за експеримент, шофьорът ми реши да отиде да ги пита какво ги кара да ни притесняват с присъствието си всяка вечер и че нямаме нужда от тях. Така ги гледаше от висотата на 120-те си килограма и яката осанка, че предпочетоха бързичко да се изнижат. Откъде да знаят, че точно тогава човекът беше на диета. Все едно, жестокостта им се сломи...

Приятели, които лично беше заплашвал, са ми разказвали, че им е показвал папки с разпечатки на кореспонденция на кого ли не, известни журналисти имам предвид, помежду им от всякакви канали на комуникация - не само нашите телекоми. И то не тогава, когато беше в ДАНС, а сега - преди месеци.

Борис Ангелов

https://19min.bg/news/zhivot_4/oligarsite-aleksej-petrov-1271.html?&qstr=%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9%20%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2


Олигарсите: Алексей Петров

В България често има голяма разлика между това, което се говори и онова, което е всъщност. Тази работа се отнася до нещата, но и до хората,които волю – неволю стават обществено обсъждани фигури. Сред най-често споменаваните имена през последните дни е Алексей Петров.

Роден е на 23 април 1962 г. Той е живото доказателство, че 40-годишнината е преломен момент в живота. Заради неуспешен атентат да бъде отнет животът му, неговото име става известно на широката публика.

Вниманието й е привлечено най-много от факта, че тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов, който тогава медийно се изхвърля, че за броени дни да разкрие поръчителя и извършителите, фигурира като име във фирмените регистри редом до Петров. Дружеството им Будоинвест има за трети член Румен Николов – Пашата. То датира от времето допреди десет години.

Постепенно публиката научи, че атентатът преди 6 години е втори срещу Петров след подобен от 1999 г., който обаче впоследствие се смята за случайност и ненасочен към него.

Покрай случая от 2002 г., който МВР и до днес не е разкрило, станаха известни и други обстоятелства около Петров. До голямата промяна, също като Бойко Борисов, и Петров е служител на репресивния апарат на държавата, наричан за благозвучие “органи на МВР”. Но за разлика от Борисов, Алексей е член на елитното звено за борба с тероризма.

До 2000 г. е съучредител и член на борда на застрахователна компания „Аполо и Болкан”, а също и на ЗК „Спартак” и „Средец М”, а по-късно и ЗД „Левски Спартак”.

Той е в основата на организации с идеална цел, които обединяват бивши служители на българските служби и спортисти (Съюз на баретите, Българска национална федерация карате и Гражданска самозащита). Бил е треньор на българския национален отбор по карате като именно покрай този спорт се е запознал и с друг негов практикант – споменавания вече Бойко Борисов. Петров е член на консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива и в това свое качество дори е бил член на надзорния съвет Националния осигурителен институт.  Развива и академична кариера по проблемите на сигурността, при това в най-добрия в момента университет в страната - УНСС. Преподаватели там са били експремиерите Костов и Инджова, финансовият министър Орешарски, а в момента са бившето вице Румен Гечев и други видни български икономисти.

Според различни фирмени справки, името на Алексей Петров фигурира в бордове на Лев интеркорпорация, Квон България, Спартак-холдинг, Булпетролиум.

Публикация на американското списание Конгрешънъл куотърли подхвърли, че Алексей Петров се намирал в остър конфликт с Бойко Борисов и неговото обкръжение, каквото и да означава това. Тази теза очевидно намира потвърждение в думите на бившия полицейски началник Ваньо Танов, който не просто е близък до Борисов, а бе и праволил се кандидат на ГЕРБ за кмет на Русе.


Той пусна на заседание на парламентарната комисия по сигурността тиражираната от агенция Фокус информация: "Бившият служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Алексей Петров е организирал и присъствал на срещата на министър Румен Петков с бизнесмените от Дупница Пламен Галев и Асен Христов, известни като братя Галеви”.

Тази информация доведе впоследствие до оставката на Петков и изявлението му, че Алексей Петров бил секретен сътрудник на Държавната агенция национална сигурност – ДАНС, което пък стана повод за разследване на видния политик.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни