13.03.2015 12:38

БСП скочи на Ненчев за узурпиране на ТЕРЕМ от БЗНС и РБ

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Крайно агресивни и брутални нарече уволненията и назначенията в Министерството на отбраната и по-специално в холдинг ТЕРЕМ и звено "Снябдяване и търговия" депутатът от "БСП лява България" Ангел Найденов, представяйки кадровите промени от началото на годината до 4 март, които според него са изцяло доминирани от кадри на Реформаторския блок и по-конкретно - на БЗНС.

Той определи тези структури като своеобразно феодално владение на земеделската партия. За пример Найденов даде това, че от ТЕРЕМ са освободени целият борд на директорите - трима души, плюс изпълнителния директор. На тяхно място са назначени нови петима, като структурата е оглавена от лидера на ДСБ в Пиринско.


По-късно на въпрос на БЛИЦ Ангел Найденов уточни, че става дума за Стоил Яков, който бил уличен в далавери с черно тото. Визираният Яков имал оранжериен бизнес и Найденов недоумява какво общо има тази дейност с военното министерство освен ако доматите не са лимонки, а корнишоните - едрокалибрени куршуми. 


Разпределението на петимата в ръководството на ТЕРЕМ е 3 на 2 в полза на Реформаторския блок, като другите двама новоназначени са близки на народни представители от ГЕРБ, заяви Ангел Найденов. Общо освободените от структурата са 15, но сред тях са вътрешният одитор, юристите и експерти. Червеният депутат настоя, че няма визия за развитието на тази структура и дори вече тя регистрира 20 милиона загуби от ремонти на кораби.


Найденов подозира, че става дума за приватизация на апетитни части от ТЕРЕМ и на друга структура - "Летец". В "Снабдяване и търговия" са уволнени целият Управителен съвет, заместниците, юристите и началниците на отдели. Там за изпълнителен директор е назначена Росица Русева. 


Найденов акцентира и върху друг проблем. След уволненията частна охранителна фирма е получила достъп до сървъри и програма "Нео Лоджик", която е основен инструмент за работа с информационния масив. Ай ти специалистът титуляр на длъжността, който е отказал да осигури този достъп, бил изпратен в отпуск по болест и на негово място бил назначен "свой човек", като и тук рокадите били в полза на близки до БЗНС.


Общо са освободени 20 материално отговорни лица от структурата, за да бъде извършена инвентаризация, като те са си тръгнали с ключовете и печатите, блокирайки цялата дейност. Тъй като става дума за национални бази в Пловдив, Ямбол и Казанлък и на стоки със специално предназначение, е твърде опасно да не се знае какви са наличностите, добави Найденов. 


Накрая той поиска министър Николай Ненчев да озапти хората, които го мислят само за декор. Той се обърна и към премиера Бойко Борисов с призив да озапти коалиционните си партньори.


"Този вой на опозицията е, защото ще се правят много сериозни проверки и одити", отговори минути по-късно съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев. Той се надява назначенията оттук-нататък да се случват по строго конкурсно начало, като за целта трябва да бъде променен Законът за държавния чиновник.


Освен това Кънев отхвърли и друга порция обвинения - че зам.-министърът на енергетиката Николай Николов е негов човек. Той заяви, че в момента Николов води много успешни преговори с американските централи и смята, че само юрист като него би могъл да ги доведе до добър резултат. Радан Кънев отхвърли и подозренията, че ще оглави комисията за КТБ, която се назначава от Министерски съвет, макар да заяви, че не е убеден, че хората, които ще влязат в нея, имат нужния капацитет да се справят. "Дай, Боже, да не е така", заключи Кънев.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци