29.04.2015 16:54

БСП не извади обещания кандидат за София през април

Видян 941 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социалистите не извадиха обещания кандидат за кметския пост на София през април, както беше обявено в началото на месеца. Това, което се знае, е, че най-харесваните от социалистите кандидати няма да се кандидатират за поста. Първа Корнелия Нинова още преди месец заяви, че няма да влиза в надпреварата за кмет на столицата. Въпреки че събра най-много номинации от червената партия, тя обяви, че има ангажимент към избирателите и усещане, че в БСП има по-подготвени хора. „Предпочитам да довърша мандата си в парламента, а не бих искала да се хващам с работа, която не познавам добре”, заяви тя.


Наскоро социалистите приеха специални промени в устава, който не позволява на друг кадидат за поста - Георги Кадиев, да се впусне в битката. Става въпрос за промяната, която гласи, че ако два пъти кандидатът има неуспех на кметските избори, то няма право да участва в надпреварата трети път. В гневен коментар в профила си във Фейсбук самият Кадиев определи забраната  като насочена срещу него. Социалистът нарече решението дискриминационно, „тъй като всеки има право да избира и да бъде избиран“.


Другият харесван от социалистите и спряган за кандидат за кмет беше Калоян Паргов. Той също обаче не може да влезе в битката за поста, тъй като е шеф на градското БСП. Интересното сега е ще има ли номинация за поста. Засега е ясно, че традиционното шествие по случай 1 май ще се проведе. Мероприятия ще има във всички областни градове, а митингът в София ще започне от 10.00 ч., в Борисовата градина. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв