Свързани новини

04.06.2013 16:01

БСП иска временно спиране на събарянето на незаконни постройки

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Временно спиране на събарянето на незаконните постройки, докато се приеме справедливото законодателно решение, искат депутати от БСП. Те са внесли предложение за това в Народното събрание в петък, съобщи депутатът от левицата Димчо Михалевски. Той се надява мораториумът да бъде гласуван от депутатите следващата седмица, предаде Медияпуул.


Мораториумът няма да се отнася за незаконните обекти построени в защитени територии, природни резервати и дюни, каза Димчо Михалевски. По думите му забраната ще засегне около двеста обекта, които са за жилищни нужди и имат влезли в сила заповеди за събарянето им.


План-графикът е до края на юни да бъде намерено справедливото законодателно решение така че да не се събарят къщи на хората, които са единственият им дом и ще останат на улицата. Промените в Закона за устройство на територията и в Закона за Черноморското крайбрежие пък трябва да бъдат гласувани от парламента през септември. След като влязат в сила, временната забрана за премахване на незаконното строителство пада, обясни Михалевски.


Поет ангажимент към избирателите в Бургас, където Димчо Михалевски беше водач на листата на “Коалиция за България”, е причината депутатите от левицата да поискат налагането на мораториум върху незаконните постройки.


Около 40 къщи в рибарското селище Ченгене скеле подлежат на събаряне, защото за тях няма никакви документи за изграждането им. През 2011 г. Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) разрушии няколко от тях.


Тогава правителството на ГЕРБ и лично тогавашният министър на регионалното развитие и настоящ президент Росен Плевнелиев поеха инициатива за събаряне на всички незаконни постройки в цялата страна. Поводът беше т.нар. митничарско село, изградено в чашката на язовир “Ивайловград”. От там акцията се пренесе в стария Несебър, Слънчев бряг и стигна до Ченгене скеле. В София бяха засегнати незаконни постройки около язовир “Искър”, където през декември 2010 г. бяха съборени няколко малки вили, но големите на брега на язовира се спасиха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева