Свързани новини

12.04.2017 15:07

БСП иска да се преизчисли границата на енергийната бедност

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„По време на срещата с ГЕРБ коментирахме някои от основните въпроси, които стоят пред България – председателството на ЕС, вътрешната и външната сигурност, състоянието на доходите и на социалния сектор в страната“. Това каза Валери Жаблянов от „БСП за България“ в сутрешния блок на Нова телевизия.


„Увеличаването на цените на природния газ не само ги коментирахме, но и поставихме въпроса за компенсация по пътя на механизма, който и досега е използван – чрез решение на МС за битовите потребители. БСП настоява за преизчисляване на границата на енергийната бедност и това да бъде едно от първите действия на МС“, допълни Валери Жаблянов. Той добави, че по време на срещата БСП е предложила да има подкомисия за контрол на дейността на КЕВР, каквато е имало и в предишния парламент.


„Последните парламентарни избори поставиха много въпроси за вмешателство на Турция в българския изборен процес, с подкрепата и създаването на политическа партия с помощта на турската държава“, коментира Жаблянов. Според него новият парламент трябва да преразгледа елементи от изборното законодателство и от други закони, свързани с националната сигурност на България с оглед и на предстоящите конституционни промени в Турция.


„Въпросът за уседналостта трябва да го обсъди мнозинството, защото то има достатъчно гласове да промени законите. Вторият въпрос, който трябва да бъде обсъден в по-широк формат, е по какъв начин това, което демонстрира Турция в нашите избори, да бъде премахнато за следващите“, каза още той.  


Според Валери Жаблянов предложението, отправено към Нинова да заеме поста председател на Народното събрание, е несериозно. „Няма как парламентът да бъде опозиция на правителството“, уточни той. Жаблянов посочи и че пред левицата въпросът за коалиция между двете партии не стои и вотът на българските граждани е ясен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак