На предстоящите преговори за съставяне на правителство отново на първо място ще бъде поставен социалният елемент, допълни Нинова

Свързани новини

18.07.2022 14:55

БСП е социалният стълб на правителството в оставка: Нинова

Видян 910 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП е бил социалният стълб на правителството в оставка. Около това се обединиха на съвместна пресконференция социалният министър в оставка Георги Гьоков и вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова. Те дават отчет за свършеното до момента в състава на досегашното правителство. 


"За нас социалната политика е абсолютен приоритет. За много краткото време и връхлетени от много кризи, успяхме чрез бюджета да подкрепим семейства, домакинства, млади хора, деца, възрастни с 22 млрд. лева. Тези пари и политики бяха ориентирани към увеличаване на майчинството, безплатни детски градини и ясли, увеличаване на пенсиите, подкрепа на работещите, увеличаване на броя на семействата, които ще получат енергийни помощи през зимата. През цялото време политиката ни бе ориентирана към слабите, уязвимите, включително и към хората с увреждания", посочи Нинова.


На предстоящите преговори за съставяне на правителство отново на първо място ще бъде поставен социалният елемент, допълни тя. 


"За 7 месеца в социалната политика постигнахме неща, за които се борехме последните 10 години", каза още Нинова и допълни, че приоритетен проблем остава инфлацията, цени, доходи, бедност и неравенство. Затова тя заяви, че в преговорите за съставяне на ново правителство, ще продължат да бъдат социалният стълб в политиката на България. 


В МТСП бяха създадени условия и ред, които да гарантират провеждането на политики в социалната сфера, посочи от своя страна и ресорният министър в оставка Георги Гьоков.


“Оценка, която си даваме на социалното министерство е добра. Свършихме добра работа. Аз нямам напрежение за това кой ще е следващият социален министър стига да продължи в същата посока за подкрепа на хората”, каза Гьоков. 


Днес в 17ч президентът Румен Радев ще връчи третият мандат на Георги Свиленкси, председател на ПГ на “БСП за България”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.07.2022 22:32

    Репертоарът на лъжливата алчна Курнелка доста е овехтял и не хваща дикиш. Все едно и също плещи и все нищо не се случва, за народа де, за нея е ясно, че ще се задави

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец