Свързани новини

01.12.2009 19:01

Броят отново опасните сгради в София

Видян 1414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Информацията за опасните сгради на територията на административните райони в София да бъде актуализирана, поиска на редовна среща с районните кметове днес столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. Целта е да бъде обновена базата с данни в регистъра за опасни постройки на общината.


Трябва да се актуализира и собствеността на сградите. На собствениците на частните обекти ще бъдат издадени предписания за укрепването им. От Московска 33 пък трябва да предвидят пари за възстановителни дейности по тези, които са общинска собственост.


Част от рушащите се сгради са паметници на културата и са частна собственост. Засега общината няма възможност да отдели средства и за техния ремонт, въпреки че по закон може да ги поправи за своя сметка и след това да търси парите от собствениците или да им вземе зданието.


По думите на кмета, не трябва да бъде спирана работата по преходните обекти, които в момента се изграждат. Трябва да се осигури финансиране и за следващата година. Районните администрации трябва да започнат подготовката и на нови проекти по еврофондовете, тъй като според Фандъкова, има достатъчно голям резерв за кандидатстване, който не е усвоен.


Фандъкова поиска от подгласниците си по райони също да засилят работата по проблема с бездомните кучета, както и регистрацията на домашните. Според статистиката със стопани са около 250 000 животни.  Безстопанствените към момента са 8538 при 11 124 за миналата година, сочат данни на Националната ветеринарномедицинска служба. Регистрацията е единственият начин да се намалят улични псета, част от които са натирени от стопаните си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите си задачи

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите