Свързани новини

08.01.2014 14:53

Броят на пушачите е близо един милиард

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2012 г. 967 милиона души пушат всеки ден, в сравнение с 721 милиона през 1980 г., показват данните от 187 страни.

Нарастването е свързано с увеличаване на населението, разкриват изследователите  от JAMA.

Населението на Земята се е увеличило с повече от два пъти през последните 50 години и достига седем милиарда. Има тенденция повече хора да се откажат от вредния навик, особено в развитите икономически страни.


 


В днешно време около трима на всеки 10 мъже (31%) и една на 20 жени (6%), пушат всекидневно. През 1980 г. статистиката е била четирима от 10 мъже (41%) и една на 10 жени (10%).


 


Няколко големи страни, включително Бангладеш, Китай и Русия, са наблюдавали увеличаване на броя на жителите, привикнали с цигарите през последните години, сочат резултатите от изследването.

Световната здравна организация казва, че милиони допълнителни човешки живота могат да бъдат спасени с продължаване на изпълнението на политики, като например увеличаване на данъците за цигари и  закони без тютюнев дим.

Саймън Кларк, директор на група на пушачите Forest, заяви: "Ние подкрепяме кампании, които да образоват хората за рисковете за здравето от тютюнопушенето.

По отношение на страните с най-голямо разпространение на употребата на тютюн, Източен Тимор оглавява класацията като 61% от нейното население пуши всеки ден.

Той добави: "Тютюнът е правен продукт и потребителите трябва да бъдат третирани с уважение, не хулени или принудени да се откажат чрез изключителен и често нелиберален начин на регулиране.

В действителност, някои от най-високите нива на тютюнопушене сега се наблюдава в развиващия се свят, според доклада JAMA от Университета на Вашингтон и Института за Здраве Metrics и оценка (IHME) в САЩ.

Водещият изследовател д-р Кристофър Мъри, който е директор на IHME, заяви: "Въпреки огромния напредък, постигнат за контрол на тютюна, още много остава да бъде направено."

В световен мащаб около 6 250 000 000 000 цигари са изпушени от хора по време на 2012 година в сравнение с 4 960 000 милиона през 1980 година.





Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец