Мандатът на настоящия генерален секретар на Алианса Йенс Столтенберг изтича през септември. Говорител на Столтенберг каза, че той не търси неговото удължаване, въпреки че не са взети окончателни решения.

Свързани новини

31.08.2023 11:38

Британският министър на отбраната Бен Уолъс подаде оставка

Видян 555 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският министър на отбраната Бен Уолъс, изигра ключова роля в подкрепата за Украйна след руската инвазия, който наскоро обяви, че иска да напусне поста си, официално подаде оставка, съобщиха днес от "Даунинг стрийт", предаде Франс прес.

53-годишният Бен Уолъс беше обявил през лятото намерението си да се оттегли от политическия живот след девет години в правителството, четири от които в сферата на отбраната.

"Бях избран за член на парламента през 2005 г. и след толкова много години е време да инвестирам в аспектите на живота, които съм пренебрегвал, и да проуча нови възможности", пише той в писмото си за оставка, публикувано от канцеларията на министър-председателят Риши Сунак, който трябва бързо да обяви името на неговия наследник.

През февруари базираното в Брюксел издание "Политико" писа, че британският министър на отбраната Бен Уолъс даде най-силната индикация досега, че може да се интересува от най-високия пост в НАТО - този на генералния секретар.

Мандатът на настоящия генерален секретар на Алианса Йенс Столтенберг изтича през септември. Говорител на Столтенберг каза, че той не търси неговото удължаване, въпреки че не са взети окончателни решения.

Уолъс изглежда се позиционира като кандидат, след като каза пред Times Radio, че това би било "страхотна работа".

"Обичам работата на министър на отбраната, мисля, че станах най-дълго служилият министър на отбраната от консерваторите преди няколко дни. Това очевидно се отразява на линията на косата и всичко останало. Но като цяло това е страхотна работа", каза Уолъс в началото на годината.

"Но, разбира се, НАТО също е страхотна работа. И генералният секретар на НАТО обяви този уикенд, че няма да поднови мандата си в края на тази година. И разбира се, ще видим какво ще се случи", добави той тогава.

Уолъс ще трябва да преодолее съпротивата на членовете на НАТО, настояващи за жена генерален секретар или някой от Източна Европа. Франция също предпочита кандидат от ЕС да управлява организацията.

Решението изисква консенсус от 30-те членки на НАТО и има множество потенциални кандидати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни