Свързани новини

13.02.2010 11:10

Борисов: Това е новата България – службите могат да работят по всеки

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Всеки може във времето на демокрация сам да определя поведението си и изказванията си, няма да коментирам", каза министър-председателят Бойко Борисов пред БНТ по повод обвинението на Алексей Петров, че арестът му е политическа репресия.


"Води се война срещу престъпността и операцията Октопод доказва това", смята премиерът. По думите му, това е войната на държавата. Всеки е длъжен да си извърви пътя, който гласоподавателите са му избрали, каза още той и добави, че този път ще стигне до края. Борисов каза, че се учудва на анализаторите, които твърдят, че операция Октопод е срещу него или срещу вътрешния министър Цветанов. И се обърна към тях с думите, че „това е да нямаш зависимост и не те е страх, че няма какво да излезе от теб”. Политическата воля на премиера е да не пречи, да няма свои и приятели. "Това е липсвало на моите предшественици", категоричен бе Бойко Борисов. „Алексей Петров е човек с много качества, но това, което видях, с което ме запознаха колегите, истински ме озадачи и дадох ход на операцията”, каза още Борисов. Премиерът отказва повече коментар, тъй като всяко негово вмешателство може да бъде използвано в съда. Липсата на зависимост при нас прави ГЕРБ много силна и ясна партия, категоричен е премиерът.
"С всеки един от световните лидери, с които се срещнах имах определени приоритети", каза премиерът в отговор на въпрос дали е постигнал поставените цели при срещите си с канцлера Ангела Меркел, френския президент Никола Саркози, турския премиер Реджеп Ердоган. По думите на Борисов основен въпрос при разговорите с Меркел е бил еврофондовете, тъй като Германия като най-силна в Европа, дава най-много пари. С Франция и Германия България има прекрасни приятелски и много други отношения, даващи гаранции за бъдещето, допълни той. Колкото до срещата му с турския си колега Ердоган Борисов коментира с думите, че Ердоган е съсед, мотор на „Набуко”. По повод на заменките премиерът заяви, че те са „най-уродливото, което е можело да роди предишното правителство”. „Не е луд този, който яде зелника - луд е този, който го дава”, каза той и допълни, че прокуратурата и МВР имат срок от две седмици да започнат проверки. Относно влизането на България в Еврозоната и приемането на еврото като единна валута Борисов заяви, че тази цел няма да се промени, но постигането й става все по-трудно. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби