Свързани новини

21.07.2013 14:07

Борисов: Цветанов е невинен за тефтерчето с инициали

Видян 1882 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов категорично оневини Цветан Цветанов по скандала с тефтерчето на бившия вече шеф на Комисията за предотвратяване на конкфликти на интереси Филип Златанов. В тв интервю през уикенда той се разграничи от стила на работа на зам.шефката на парламентарната група Искра Фидосова, изобличена от бележника на разследвания. Де юре Борисов не потвърди, че И.Ф. е Искра Фидосова, но де факто подчерта: ”това тефтерче е негативната част на нашето управление”.

Той обясни, че заради скандала е наказана само Фидосова, тъй като това било в нейния ресор като бивш председател на правната комисия в парламента. Борисов заяви, че тя не го е информирала по засегнатите теми, но призна, че до него е стигала информация, че Фидосова работи от негово име и от името на Цветанов.

”Аз съм се обаждал да питам Искра, включително и Цветанов – вие това нещо знаете ли го. Те са отричали и се оказа, че Цветанов и до ден днешен не знае за тези неща”, заяви Борисов.

”Това тефтерче е негативната част на нашето управление. Аз не искам да гадая дали го има, дали го няма, защо е написано, защо е съхранявано…Дали утре някой не може да си напише такива тефтерчета и да се подсигурява с тях, но това оставям на прокурорите да го разнищят. Взех това решение и поканих госпожа Фидосова на разговор и след него тя, за което й благодаря, прояви желание да напусне и ръководното си място в изпълнителната комисия на ГЕРБ, и като депутат включително в парламента. Много пъти са ми казвали хора, много пъти са ми подсказвали, че тя работи от името и на Цецо Цветанов, и от мое име, аз не съм обръщал много внимание на това. Което е било грешно. Затова разговарях с нея и взехме това решение”, каза Борисов пред БНТ.

”Явно е, че в много от тези инициали, и аз във времето като си спомних как са вървели определени процеси, категорично без мое знание дори, когато сме коментирали на Изпълнителна комисия, въпреки моята воля и убеждение, че това не бива да се прави, явно е правено”, добави експремиерът.

”Мисля, че наказанието и оттеглянето й е сурово към нея, защото тя иначе е много работоспособен човек, тя е човек, който всичко, което се случва, знае, чете, организира, подготвя документите ни пред ЦИК, навсякъде. Но явно, че властта не е за всеки”, заключи  той.

Борисов настоя управляващите да назоват дата за предсрочни избори и се обърна към лидерите на останалите партии с призив за смирение. Той призова да потърсят съгласие по определени теми.

Президентът също използва уикенда, за да коментира темата. Изненадващо той не осъди стила и методите на работа на Фидосова, наричана за краткост Фи в политическите кръгове. Напротив, контраатакува, посочвайки, че ваденето на тефтерчето на Златанов е не по-малък грях от четенето на СРС-та в парламента. По този начин той индиректно се опита пак да накисне в общественото пространство стария си враг Цветан Цветанов, който преди по-малко от 3 години извади стенограмата на разговорите на горнооряховски лекари. Напомняме, че Цветанов е човекът, който пръв заговори за подкуп от 500 000 евро, искан от Росен Плевнелиев, за който обаче той противно на закона не е уведомил властите, а е уреждал нещата по друг път – тема, която макар и доста скандална, грижливо е покривана близо 2 години.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец