Свързани новини

05.11.2009 15:13

Борисов: Цинично е да се твърди, че бюджетът е постен

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чисто законно те нямат право да влязат, но от друга страна, ако има човек или състав на престъпление, аз не бих се разсърдил на руските колеги. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов относно събитията станали тази сутрин в Центъра на промишлеността на Република България в Москва, предаде БГНЕС.


Бойко Борисов заяви, че въпросът трябва да се раздели на две – чисто дипломатически погледнато нямат право. „Но ако има човек или хора, които са извършили престъпления и аз бих го направил”, посочи Борисов. Той допълни, че ако второто е вярно, по никакъв начин няма да създаде напрежение на „руските колеги”.
В момента почти цялата дейност на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДИКСИ) се върши от ДАНС и според мен няма нищо лошо да се закрие, коментира Борисов във връзка с идеята комисията да премине към агенцията. Борисов посочи още, че за всички е ясно, че парите в държавата вече са похарчени и няма повече. „Няма човек в България, който да си мисли, че аз някъде ги закътвам”, посочи още премиерът. По думите му е дори цинично да се твърди след това, че пицата или бюджетът е постен. „И като са изяли блажното това е останало. На базата на него се опитваме да просъществуваме”, допълни още премиерът. Той припомни, че днес е присъствал на кръгла маса за бъдещето на ДАНС и по думите му, там са присъствали депутати от всички политически партии и е станал истински обществен дебат за бъдещето на агенцията. Борисов зададе риторично въпроса „Как беше създадена ДАНС?”. Той я определи като „любимото дете на Станишев”. „И какви бели направи това дете – цял свят видя и ни се смее”, каза още Бойко Борисов.
Премиерът съобщи още, че е поръчал социологическо проучване относно излъчването на новини на турски език по БНТ. След като проучването бъде готово с него ще се запознаят членовете на СЕМ, които ще решат дали те да останат.
Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новия newsroom на БНТ. Премиерът получи от генералния директор на телевизията Уляна Пръмова почетен знак по повод 50-годишнината на БНТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец