Свързани новини

04.09.2020 11:19

Борисов, спрете арестите срещу народа: Румънски евродепутат

Видян 3438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румънският евродепутат Рамона Стругарио, която беше изключително критична към главния прокурор Иван Гешев в първото му участие в заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Европейския парламент, сега изрази възмущението си от действията на полицията срещу протестиращи граждани.


"Задържани хора и журналисти, удряни и заплашвани в България докато протестират срещу корупцията и мафията, са огромен позор за вашия мандат агресивните репресии срещу протестиращи трябва незабавно да приключат", пише тя в обръщение до премиера Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук, предаде Сега.


"Употребата на насилие срещу протестиращи и журналисти е в открито нарушение на ценностите и принципите на Европейския съюз. Правото на хората да протестират е фундаментално за функционирането на демокрацията", изтъква още Рамона Стругарио и призовава: "Г-н Борисов, настоявам незабавно да прекратите насилието и арестите на българските граждани. Отговорете на техните искания. Това е правилният начин да продължите, а не да смачкате демокрацията в собствената си страна".


Заместник-председателката на Европарламента Катарина Барли (Германия, СДП) обвини българското правителство, че се опитва да подведе евродепутатите за положението в страната, като праща в Брюксел фалшива информация. Електронното издание "Дневник" цитира изказване снощи на германската евродепутатка пред Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ), че след обсъждането миналия петък в работна група на ЛИБЕ българските власти са подали "абсолютно лъжлива информация за съдържанието (на срещата), всъщност фалшива новина".


На тази среща при закрити врати бяха поканени премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, но те не се отзоваха и бяха представени от свои заместници. По-късно българските власти обясниха, че едва ли не срещата е била по тяхна инициатива.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог