Свързани новини

03.06.2020 13:16

Борисов ще тръгне на предсрочни избори: Осман Октай

Видян 3269 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"За първи път сме свидетели на сблъсък в кухнята на т.нар. криминален преход. В политико-олигархичния модел се случва вътрешен сблъсък и за първи път започват да излизат автентични "кирливи ризи" за тези взаимоотношения, за които се говореше в цялото общество, но нямаше свидетелски доказателства как се извършват тези корупционни мероприятия през този криминален преход. Това каза пред БНР политическият анализатор и бивш зам.-председател на ДПС Осман Октай, дълги години в миналото сочен за дясната ръка на Ахмед Доган.


В предаването "12+3" анализаторът конструира теза, че за първи път някой сбърка в този сблъсък, за първи път някой от участниците в този криминален и лобистки процес прави разкрития :


"През целия криминален преход имаше основно две групировки ВИС и СИК. Периодично имаше сблъсъци и някой надделяваше - дори имаше трупове по софийските улици. Сега, след контролирането на прокуратурата чрез ВСС и на КПКОНПИ, на медии - всичко това предполага преструктуриране на политико-олигархичния модел, който се готви да детронира днешните управляващи, изкарвайки в този сблъсък такива скандални взаимоотношения, като тези с Божков". По думите на Октай Васил Божков не е случаен човек и е "много голяма лъжица за ситуацията". Той е обслужван от целия политико-олигархичен и административен елит през годините:


"Затова в момента много хора мълчат и избягват този сблъсък между Божков и кликата около Борисов".


Анализаторът посочи, че преструктурирането на властта вече е възможно, защото тези, които го готвеха, вече имат достатъчно ресурс, след предсрочното влизане на Сотир Цацаров в КПКОНПИ и на Иван Гешев в прокуратурата. С действията си прокуратурата също участва в това политика-олигархично преструктуриране:


"Не случайно атаката е насочена срещу най-слабото звено около Бойко Борисов , което е финансовият министър Владислав Горанов. Той е портфейлът на Борисов".


Според Октай Божков вече е успял да разклати властта и се виждат знаци. Той смята, че държавата не е тръгнала срещу бизнесмена, защото той е "стъпил накриво", а защото бизнесът му се е разраснал много и носи милиарди приходи, затова "други акули искат да го лапнат този бизнес"


"Свърши времето, когато Божков можеше да се договаря, след всички разкрити от него неща той поименно вече показва схемата за плащанията към властта".


Осман Октай прогнозира, че следващата стъпка на Васил Божков вече ще са конкретни данни - звукозаписи или видеокадри.


"За да се измъкне от тази ситуация, Борисов ще тръгне на предсрочни избори, за да спасява каквото може", категоричен беше анализаторът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.06.2020 21:51

    460 mилиона лева ще бедат инвестирани в ъв ВИК мрежата в БУРГАС.А ПЛЕВЕН сега ,за наказане ,ще мре от жега и жажда щото не слуша този който раздава парите.а оня в БУРГС е зам пред на Греб,както и оная в СОфа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.