Свързани новини

31.10.2009 11:43

Борисов: Ще променим и оптимизираме ДАНС

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалите вредят на лицето на ДАНС, и за това ще направим промени и ще оптимизираме агенцията, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.


В понеделник в 11 часа ще се срещна със състава на ДАНС, за да го окуража, каза Борисов. Много специалисти там са направили всичко възможно службата да работи, заяви той и добави, че ако се подведем по емоциите може да затворим агенцията още днес.
"Думата криза означава, че нещо не е добре, то не е просперитет", каза Борисов. Той очаква след 5-6 месеца положението да се подобри. Ако не стане, ще режем публични разходи, допълни премиерът. Никой не може да направи бюджет в държава, чието предишно правителство тотално е лъгало, заяви Борисов. В министерството на земеделието например, трябва да дадем още 30 млн. лева за тези, които уж са ходили на работа и не са ползвали отпуски.
С полския премиер направихме силно, мотивирано представяне и големите европейски лидери се съгласиха с нашето предложение. Ние останахме твърди, защото знам, че сме прави, каза премиерът по повод решенията в Брюксел за климатичните промени. Най-големият бич в света са климатичните промени, обяви министър-председателят и добави, че екологията е водеща в програмите на всички правителства.
Китай замърсява най-много. България за 20 години затвори големи заводи, които бълваха дим с всички цветове на дъгата, но генерираха много печалби.
През ноември ще има нова среща за избиране на президент и външен министър на ЕС. Имаме предложения, поставил съм ги пред колегите там, заяви Борисов. Ще се съобразя с общото правило, че когато всичко не е договорено, значи нищо не е договорено. Има предложения и за нови имена, добави той.
По думите на премиера няма да се наложи да имаме резервна кандидатура за еврокомисар освен Желева, защото изпълняваме критериите за съотношение мъже – жени. Поставих въпроса за компенсациите от 300 млн. евро за затворените блокове на АЕЦ „Козлодуй“ и всички реагираха положително, каза още Борисов. Опцията обаче е била до 800 млн., и съжалявам, че моят предшественик се е съгласил на 300. Не се отказвам от АЕЦ Белене, защото имаме разрешение от Брюксел да строим атомна електроцентрала, допълни той. Въпросът, според него е, че в конкурса са избрани не най-новите реактори. "Не искам след 10-15 г. когато имаме АЕЦ Белене и сме хвърлили пари, да ни кажат - „Я ги спрете тези“. За това съм толкова внимателен".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци